365
Εικόνα από την επιχείρηση εκκένωσης | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενταση στο Κουκάκι σε τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 07:45
Εικόνα από την επιχείρηση εκκένωσης
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενταση στο Κουκάκι σε τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 07:45

Επιχείρηση της αστυνομίας σε τρία κτίρια που είναι υπό κατάληψη κτίρια ήταν σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Κουκάκι.

Πρόκειται για το κτίριο στην οδό Ματρόζου 45, όπου οι αστυνομικοί μπήκαν αφού έσπασαν με τροχό τις αλυσίδες της πόρτας, όπως και αυτά στην Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3.

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Στο κτίριο της οδού Αρβάλη υπήρχαν δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής προσήχθησαν από τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, από την κατάληψη της Ματρόζου οι αστυνομικοί προσήγαγαν δύο άτομα, τρεις γυναίκες και έναν άνδρα από την Παναιτωλίου και έναν άνδρα και μια γυναίκα από την Αρβάλη.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, όπως ανέφερε το ΑΠΕ, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (στο 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση.

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Nikos Libertas / SOOC
Nikos Libertas / SOOC

Επιχείρηση στο κτίριο της Ματρόζου είχε γίνει και τον περασμένο Μάρτιο, αλλά είχε καταληφθεί εκ νέου μερικές ημέρες αργότερα.

Χθες είχε γίνει επιχείρηση εκκένωσης στην έπαυλη Κούβελου στο Μαρούσι, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη και άλλα «πολεμοφόδια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...