522
|

Ενταση στη Βουλή: Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν στρεφόταν κατά της πατρίδας, είπε η εισαγγελέας της ΕΥΠ!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 19:01

Ενταση στη Βουλή: Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν στρεφόταν κατά της πατρίδας, είπε η εισαγγελέας της ΕΥΠ!

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2022, 19:01

Ενταση προκλήθηκε την Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα μέλη της οποίας συνεδρίαζαν από το πρωί για την υπόθεση των υποκλοπών από την εποπτευόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πληροφορίες ήθελαν να πρακαλείται αναστάτωση από τα όσα είπε η εισαγγελέας Βασιλικής Βλάχου, η οποία εποπτεύει τη λειτουργία της ΕΥΠ, κατά την ακρόασή της από τα μέλη της Επιτροπής. Σύμφωνα με πηγές, ορισμένες απαντήσεις της εισαγγελέως ενόχλησαν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι θεώρησαν πως η κυρία Βλάχου υπονόησε ότι η νόμιμη «επισύνδεση» στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη σχετίζεται με λόγους αντεθνικής δράσης.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η κυρία Βλάχου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη αναφορικά με το αν είναι νόμιμη η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού προσώπου, φέρεται να απάντησε πως θα παρακολουθούσε ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν υπήρχαν πληροφορίες ότι στρέφεται κατά τις πατρίδας!

Σε εκείνο το σημείο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και μέλος της επιτροπής Ευαγγελία Λιακούλη διαμαρτυρήθηκε έντονα καλώντας την κυρία Βλάχου να ανακαλέσει υποστηρίζοντας ότι «αφήνει ρετσινιά» κατά κ. Ανδρουλάκη. Η εισαγγελέας επέμεινε στην αρχική της θέση.

Μετά τη συνεδρίαση, η κυρία Λιακούλη έκανε την εξής δήλωση:

«Στον κατήφορο συνεχίζει να κατρακυλά η κυβέρνηση μετά από δύο σκάνδαλα υποκλοπών και συγκάλυψη τους, τολμά με θράσος να επιδοκιμάζει χυδαία υπονοούμενα για θέματα που η ίδια συσκότισε και σκοπίμως αποκρύπτει. Ξεπεσμός!»

Τι ανέφεραν πηγές της ΚΟ της ΝΔ

Από την κυβερνητική παράταξη πάντως επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα και τα όσα είπε ή δεν είπε η κυρία Βλάχου κατά την ακρόασή της.

Πηγές της ΚΟ της ΝΔ ανέφεραν:

Στην απελπισία τους να βρουν κάτι να πουν και βαριά εκτεθειμένοι που ζήτησαν συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών & Διαφάνειας για τον Σπίρτζη χωρίς τον Σπίρτζη (ο οποίος επέλεξε να λείψει σε μια τόσο σημαντική επιτροπή σε ταξίδι), οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι δημιουργούν εντυπώσεις από το τίποτα, καταφεύγοντας σε φθηνές σοφιστείες.

Η υποθετική απάντηση σε ένα υποθετικό ερώτημα της εισαγγελέως κυρίας Βλαχου αν θα υπέγραφε παρακολούθηση της προέδρου της Δημοκρατίας, ελλείψει επιχειρημάτων και στοιχείων αναγορεύθηκε σε «μείζον» θέμα και φυσικά διαστρεβλώθηκε. Φθάνουν δε στο έσχατο σημείο να εμπλέξουν με τις ερωτήσεις τους μέχρι και τον θεσμό του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Χώρας για να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν το ατεκμηρίωτο αφήγημα τους που πανηγυρικά καταρρίφθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή.

Και ποιοι το κάνουν;

Αυτοί που ούτε καν το πόρισμα διάβασαν και των οποίων ο συνάδελφος κ. Σπίρτζης απείχε στην υπόθεση που δήθεν τον ενδιέφερε και την περιέφερε από τηλεοπτικό κανάλι σε κανάλι.

Ας σταματήσουν επιτέλους αυτό το θεσμικό κατήφορο και ας αντιληφθούν τα πραγματικά δεδομένα.

Και ποια είναι αυτά;

Ότι από τη σημερινή συνεδρίαση για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε από τα όσα είπε ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης πως δεν υπήρξε χρήση ή προμήθεια του predator από την ΕΥΠ, ενώ η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κα. Βλαχου είπε ως δεν πρέπει να συνδέεται η υπόθεση επισύνδεσης Ανδρουλάκη με τις εσωκομματικές εκλογές καθώς η συλλογή πληροφοριών δεν ξεκινά με απλό τρόπο αλλά προηγείται δουλειά κι έρευνα μηνών.

Ξεκαθαρίστηκε τέλος ότι η κυρία Βλαχου ουδέποτε επικαλέστηκε – όπως ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε- απόρρητο, αλλά ότι η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας δεν είχε δικαίωμα να την εξετάσει ως μάρτυρα για τα εισαγγελικά καθήκοντα που άσκησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...