446
«Τι αστυνομία είστε; Μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;», φώναζε στους αστυνομικούς η μητέρα του Παύλου Φύσσα | INTIMEnews

Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Συνθήματα και ναζιστικοί χαιρετισμοί από οπαδούς του Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 11:13
«Τι αστυνομία είστε; Μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;», φώναζε στους αστυνομικούς η μητέρα του Παύλου Φύσσα
|INTIMEnews

Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Συνθήματα και ναζιστικοί χαιρετισμοί από οπαδούς του Κασιδιάρη

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 11:13

Ενταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να συσκεφθεί επί δικονομικών ζητημάτων. Περί τους 30 υποστηρικτές του καταδικασθέντος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, άρχισαν να φωνάζουν «Ηλία, θυμήσου, είμαστε μαζί σου», καθώς αστυνομικοί τον συνόδευαν προς την έξοδο, με κάποιους να προβαίνουν και σε ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Ειρωνικά χαμόγελα από τον Ηλία Κασιδιάρη κατά την αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα, όπου νωρίτερα πρόλαβε να κάνει και τη σχετική διαφήμιση για το κόμμα του/ ΙNTIMEnews

Μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων που βρίσκονταν εντός της δικαστικής αίθουσας στο πλευρό της μητέρας του Παύλου Φύσσα, Μάγδας, απάντησαν φωνάζοντας «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και σύμφωνα με την περιγραφή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο έλειψε οι δύο πλευρές να έρθουν στα χέρια, παρ’ όλο που ανάμεσα τους παρεμβάλλεται χώρος με κενές θέσεις που φρουρείται από αστυνομικούς.

Εκνευρισμένη, η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε εντόνως στους αστυνομικούς: «Τι αστυνομία είστε; Μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Για ανοχή της ΕΛ.ΑΣ., η οποία –όπως κατήγγειλε– «έχει δώσει φανερά περισσότερες κάρτες εισόδου στους νεοναζί», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε ανάρτησή του με αφορμή το επεισόδιο στην αίθουσα του Εφετείου.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσής του, προκειμένου, όπως τόνισε, να επανέλθει εφόσον το κρίνει με σχετικό αίτημα για μη νόμιμη κλήτευση του αρχηγού της οργάνωσης.

«Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του, γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση», ανέφερε ο εκ των συνηγόρων του, Δημήτρης Παπαδέλης.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, έθεσε και πάλι ζήτημα ακυρότητας της διαδικασίας, προκαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου.

Μεταξύ άλλων, ο συνήγορος επικαλέστηκε –για άλλη μία φορά– δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση, αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της χούντας, ισχυριζόμενος πως ο εντολέας του είναι πολιτικός και όχι ποινικός κρατούμενος.

«Δεν είμαστε Βουλή, κύριε», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News