187
«Ο Τραμπ είναι δολοφόνος» γράφει το πλακάτ του κοριτσιού σε τελετή για την Κασέμ Σουλεϊμανί | REUTERS/Lim Huey Teng

Ενταλμα σύλληψης του Τραμπ από το Ιράν για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 13:58
«Ο Τραμπ είναι δολοφόνος» γράφει το πλακάτ του κοριτσιού σε τελετή για την Κασέμ Σουλεϊμανί
| REUTERS/Lim Huey Teng

Ενταλμα σύλληψης του Τραμπ από το Ιράν για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 13:58

Ενταλμα σύλληψης για τον Ντόναλντ Τραμπ και 35 ακόμα πρόσωπα αναφορικά με τη δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί εξέδωσε το Ιράν ζητώντας τη βοήθεια της Interpol, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Αλί Αλκασιμέρ.

Ο Αλκασιμέρ δήλωσε ότι τα εντάλματα εκδόθηκαν με τις κατηγορίες φόνου και τρομοκρατικής ενέργειας. Το Ιράν είχε ζητήσει από την Interpol να εκδώσει «ερυθρά αγγελία» για τον αμερικανό πρόεδρο και τα υπόλοιπα πρόσωπα, τα οποία η Ισλαμική Δημοκρατία κατηγορεί ότι συμμετείχαν στη δολοφονία του Σουλεϊμανί.

Ο Αλκασιμέρ είπε ότι η ομάδα αυτή περιλαμβάνει και άλλους αμερικανούς αξιωματούχους, στρατιωτικούς και μη, χωρίς όμως να δώσει άλλες πληροφορίες. Είπε επίσης, ότι το Ιράν θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση και μετά τη λήξη της θητείας του Τραμπ.

Στις 3 Ιανουαρίου, πλήγμα από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σουλεϊμανί, επικεφαλής της Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης. Ο Σουλεϊμανί ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της Τεχεράνης για τις «ιρακινές υποθέσεις», ήταν δηλαδή η προσωποποίηση του ιρανικού δακτύλου στη Βαγδάτη. Η Ουάσινγκτον τον κατηγόρησε ότι ενορχήστρωσε επιθέσεις φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών σε βάρος αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...