Οι δύο καταδικασθέντες κατά τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ενοχοι και στο Εφετείο Κούκουρας και Λουτσάι για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Εν αναμονή της ανακοίνωσης για την ποινή που θα επιβληθεί στους δολοφόνους της φοιτήτριας. Με δάκρυα στα μάτια άκουσε την απόφαση ο πατέρας της Ελένης, απούσα από την αίθουσα του δικαστηρίου η μητέρα της
Protagon Team

Ομόφωνα ένοχοι για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κρίθηκαν και από το Εφετείο ο Ροδίτης Μανώλης Κούκουρας και ο αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρος Λουτσάι.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν διαφοροποιήθηκε από την πρωτόδικη απόφαση με την οποία αμφότεροι οι κατηγορούμενοι  κρίθηκαν ένοχοι για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της φοιτήτριας.

Η πρόεδρος τους δικαστηρίου κήρυξε ενόχους τους κατηγορουμένους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ομαδικό βιασμό.

Το δικαστήριο απέρριψε αυτοτελείς ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού.

Ο πατέρας της Ελένης άκουσε δακρυσμένος την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ η μητέρα της δεν βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα της ανακοίνωσής της.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητούν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στους κατηγορουμένους ελαφρυντικά, σε μια τελευταία προσπάθεια να «σπάσουν» τα ισόβια (+15 χρόνια) που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στους εντολείς τους.