198
Σκηνή από τη διαδήλωση της Μελβούρνης: εικονίζονται οι νεοναζί | EPA/JAMES ROSS

Σοκ στη Μελβούρνη για διαδήλωση με φασιστικούς χαιρετισμούς

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 09:02
Σκηνή από τη διαδήλωση της Μελβούρνης: εικονίζονται οι νεοναζί
|EPA/JAMES ROSS

Σοκ στη Μελβούρνη για διαδήλωση με φασιστικούς χαιρετισμούς

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2023, 09:02

Το περασμένο Σάββατο στη Μελβούρνη 12 Αυστραλοί ξεχώρισαν από το πλήθος των διαδηλωτών που είχαν μαζευτεί έξω από τη Βουλή: ήταν όλοι μαυροντυμένοι, αρκετοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, και κάποια στιγμή ύψωσαν τη δεξιά τους σε φασιστικό χαιρετισμό.

Η Corriere della Sera ανέδειξε το θέμα και το σχολίασε. Εγραψε ότι το συμβάν με την επάρατο χειρονομία έχει συγκλονίσει αρκετούς πολιτικούς στην Αυστραλία και πιθανότατα θα οδηγήσει στην ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει την ύψωση της δεξιάς στο μέλλον.

Εδωσε, μάλιστα, την πληροφορία ότι τον τελευταίο καιρό στη Μελβούρνη εμφανίζονται νεοναζί σε διάφορες διαδηλώσεις για τους ιθαγενείς, αλλά και σε γειτονιές εβραίων.

Την επομένη του επεισοδίου, ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Αντριους δήλωσε: «Μπροστά από το Κοινοβούλιό μας κάποιοι έκαναν τον ναζιστικό χαιρετισμό. Ηταν εκεί για να πουν ότι η τρανς κοινότητα δεν αξίζει δικαιώματα, ασφάλεια ή αξιοπρέπεια. Τέτοια κάνουν οι ναζί. Η ιδεολογία τους δεν έχει θέση εδώ. Ούτε καν αυτοί που διαδηλώνουν δίπλα τους».

Η ατάκα για τους «δίπλα» αφορούσε τη βουλευτίνα του Φιλελεύθερου Κόμματος Μόϊρα Ντίμινγκ, η οποία βγήκε επίσης στους δρόμους μαζί άλλα 400 άτομα που διαδήλωναν κατά της ταυτότητας φύλου και κατά των τρανς.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Τζον Πεσούτο ανακοίνωσε ότι τη θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...