334
«Οχι» σε κόμμα χωνευτήρι για τα λιμά του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το Μαξίμου ακούει; | INTIMEnews

Ενοχλημένος ο Τσακαλώτος: Δεν θέλω κόμμα-σούπα, όσο πιο αργά τόσο το καλύτερο οι εκλογές

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 13:43
«Οχι» σε κόμμα χωνευτήρι για τα λιμά του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το Μαξίμου ακούει;
|INTIMEnews

Ενοχλημένος ο Τσακαλώτος: Δεν θέλω κόμμα-σούπα, όσο πιο αργά τόσο το καλύτερο οι εκλογές

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 13:43

Με τη φράση «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές ως Αριστερά και δεν θα γίνει κόμμα-σούπα», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε ξανά θέση για τα ανοίγματα Τσίπρα προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς -και κυρίως του ΠΑΣΟΚ- χωρίς να κρύψει την ενόχλησή του για την επιλογή του Μαξίμου και της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου να εξελιχθεί το κυβερνών κόμμα σε χωνευτήρι «πασοκογενών» στελεχών.

Μιλώντας στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”, ο υπουργός Οικονομικών και (άτυπος) επικεφαλής της κίνησης των 53+, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει στόχο να γίνει ένα κόμμα-σούπα, όπου οποιοσδήποτε, με οποιαδήποτε άποψη, θα μπει μέσα».

«Θα συζητάμε με ανθρώπους που προέρχονται και από την οικολογική συνιστώσα και από τη σοσιαλδημοκρατία», συμπλήρωσε, τονίζοντας πως κάθε συνεργαζόμενη δύναμη θα διατηρήσει την οντότητά της.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τάσσεται υπέρ της συνεργασίας «κόκκινο- κόκκινο- πράσινο» (αριστερά- σοσιαλδημοκρατία- οικολόγοι), ενώ ειδικά για τους «καλοθελητές» της «Γέφυρας», είπε ότι από τα λεγόμενά τους δεν διαπίστωσε ότι θέλουν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εχουν τη δική τους υπόσταση», είπε, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αριστερά θα κατέβει στις εκλογές».

Κριτική για την άκριτη ενσωμάτωση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει ο κ. Τσακαλώτος και σε πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η πλαγιοκόπηση του Κινήματος Αλλαγής έγινε με άκομψο και τυχοδιωκτικό τρόπο, με αποτέλεσμα αντί για το επιδιωκόμενο (τη διαρροή στελεχών από το ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ) να συμβεί το αντίθετο: την ενίσχυση δηλ. της συσπείρωσης στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Ερωτηθείς εξάλλου για τον χρόνο των εκλογών, ο υ πουργός Οικονομικών, αφού επανέλαβε το γνωστό «όποτε αποφασίσει ο Πρωθυπουργός», πέρασε το δικό του μήνυμα (κυρίως προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και όσους εισηγούνται πρόωρη προσφυγή στην κάλπη): «όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά» είπε και εξηγώντας τη θέση του, υποστήριξε ότι «κάθε μήνας που περνά, είναι καλύτερα τα πράγματα για τον κόσμο» και «τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο πολλοί αυτοί που θα έχουν δουλειά, θα είναι άλλη μια χρονιά με καλό τουρισμό, θα έχουν φτιαχτεί και άλλες εταιρείες» (και άλλα τέτοια ονειρικά).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...