294
Σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, διότι  λογοδοτεί στο εξωτερικό, δηλαδή στους θεσμούς. Παραμένει όπως λένε οι συνεργάτες του, προσηλωμένος στην καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού | φωτ. αρχείου

Ενοχλημένος ο Σταϊκούρας από τις «εύκολες» εξαγγελίες υπουργών – για ποιους βγήκαν «κίτρινες κάρτες»

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 13:28
Σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, διότι  λογοδοτεί στο εξωτερικό, δηλαδή στους θεσμούς. Παραμένει όπως λένε οι συνεργάτες του, προσηλωμένος στην καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού
|φωτ. αρχείου

Ενοχλημένος ο Σταϊκούρας από τις «εύκολες» εξαγγελίες υπουργών – για ποιους βγήκαν «κίτρινες κάρτες»

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2019, 13:28

Δεν είδε με καλό μάτι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τις τελευταίες, αποσπασματικές εξαγγελίες φορολοελαφρύνσεων από συγκεκριμένους υπουργούς της κυβέρνησης και την «ευκολία» με την οποία έγιναν, χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη ενημέρωση – συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο.

Αυτό τουλάχιστον μεταφέρει μέσα από τη στήλη του  ο «Βηματοδότης», με τις πρώτες «κίτρινες κάρτες» να έχουν ήδη βγει από το τσεπάκι του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Σταϊκούρας εμφανίζεται ενοχλημένος από τις δηλώσεις των συναδέλφων του υπουργών που εξαγγέλλουν ελαφρά τη καρδία από φοροελαφρύνσεις και πακέτα προσφορών έως και μειώσεις ΦΠΑ, χωρίς να τον ενημερώσουν ή χωρίς να πάρουν την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε με την εξαγγελία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τη μεταφορά ολόκληρου του τουριστικού πακέτου στο κλιμάκιο του 13% (περισσότερα εδώ) , η οποία -σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ-  έγινε χωρίς καν να τον έχει ρωτήσει, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η εξαγγελία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για μείωση φορολογίας σε συμβόλαια αθλητών (βλ. ποδοσφαιριστών) και εισιτήρια.

Σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, γράφει ο «Βηματοδότης», ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, διότι  λογοδοτεί στο εξωτερικό, δηλαδή στους θεσμούς. Παραμένει όπως λένε οι συνεργάτες του, προσηλωμένος στην καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, όπου περιλαμβάνονται οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η επένδυση στο Ελληνικό, οι αποκρατικοποιήσεις (ΔΕΠΑ κ.τ.λ.), το αεροδρόμιο των Σπάτων, η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων του τραπεζικού συστήματος καθώς και τα 15 προαπαιτούμενα που «κληρονόμησε» η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την προηγούμενη. Εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, τότε θα διατηρήσουμε την αξιοπιστία προς τους ξένους. Με αυτό το σκεπτικό είναι πολύ πιθανόν να εξαγγελθούν εντός του 2020 και άλλες μειώσεις φόρων (πέρα από τη μείωση φόρου στις επιχειρήσεις που εξήγγειλε ήδη ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα), πάντα όμως συντονισμένα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...