248
Δένδιας και Ιμάμογλου στο Φανάρι | Twitter

Ενοχλημένα τα τουρκικά ΜΜΕ από την επίσκεψη Δένδια στην Κωνσταντινούπολη

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2019, 17:19
Δένδιας και Ιμάμογλου στο Φανάρι
|Twitter

Ενοχλημένα τα τουρκικά ΜΜΕ από την επίσκεψη Δένδια στην Κωνσταντινούπολη

Protagon Team Protagon Team 26 Δεκεμβρίου 2019, 17:19

Την αντίδραση ορισμένων τουρκικών μέσων προκάλεσε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κωνσταντινούπολη παρά το γεγονός ότι είχε ως μοναδικό σκοπό την παρουσία του στο Φανάρι και την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Takvim σχολιάζει αρνητικά την ανάρτηση του Νίκου Δένδια για τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του έγραψε «Κωνσταντινούπολη» και όχι «Ισταμπούλ».

H ίδια ιστοσελίδα θεωρεί «περίεργη» τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Φανάρι, ενώ ο τούρκος πρόεδρος ταξίδευε στην Τυνησία.

Στην Hurriyet ο αρθρογράφος Αχμέτ Χακάν κατηγορεί τον Ιμάμογλου «γιατί δεν είπε αυτά που έπρεπε να πει στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για τα δικαιώματα των Τούρκων στην Μεσόγειο», αλλά και για την υποστήριξη της Αθήνας στον Χαφτάρ στην Λιβύη και όχι στην «νόμιμη κυβέρνηση».

Μήνυμα συμφιλίωσης από το Φανάρι

Ο Νίκος Δένδιας πάντως, με δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε τις δικές του ευχές:

«Είχα τη χαρά σήμερα να γιορτάσω τα Χριστούγεννα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου άκουσα τη λειτουργία την οποία έκανε ο προκαθήμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και δέχτηκα μαζί με την οικογένειά μου τις ευλογίες του. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλες και όλους, καταρχήν σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, στους ορθόδοξους χριστιανούς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους απανταχού της οικουμένης και εδώ στους Τούρκους οικοδεσπότες μας ό,τι καλό. Υγεία, ευτυχία, αγάπη και ευημερία. Να είμαστε πάντα καλά και του χρόνου!», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...