230
Στη Σουηδία επιμένουν να αφήνουν τα παιδιά να παίζουν ανέμελα, με ελάχιστους περιορισμούς | Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Εννιάχρονος με κορονοϊό ήρθε σε επαφή με 170 άτομα και δεν κόλλησε κανέναν

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 15:12
Στη Σουηδία επιμένουν να αφήνουν τα παιδιά να παίζουν ανέμελα, με ελάχιστους περιορισμούς
|Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/via REUTERS

Εννιάχρονος με κορονοϊό ήρθε σε επαφή με 170 άτομα και δεν κόλλησε κανέναν

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 15:12

Ενα αγόρι ηλικίας εννέα ετών, το οποίο προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19 στην ανατολική Γαλλία, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει μεταδώσει τον ιό σε κανέναν από τους 170 ανθρώπους που είχε έρθει σε επαφή. Την έρευνα έκανε ο έλληνας λοιμωξιολόγος και πρώην συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Κώστας Ντάνης.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Guardian, το παιδί ανήκε σε ομάδα κρουσμάτων που όλα συνδέονταν με τον Στιβ Γουόλς, τον βρετανό επιχειρηματία που πρώτος διαγνώστηκε θετικός στον ιό, μετά την επιστροφή του από ένα συνέδριο στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο.

Ο Στιβ Γουόλς εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό όταν ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Γαλλία στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο Κονταμίν-Μοντζουά. Εκεί ήρθε σε επαφή με δέκα ενήλικες και μια πενταμελή οικογένεια.

Στη συνέχεια, οι περισσότεροι επισκέπτες του σαλέ εκδήλωσαν συμπτώματα. Ωστόσο, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας διαπίστωσε ότι το 9χρονο συμπτωματικό αγόρι δεν μετέδωσε τον ιό ούτε στα αδέλφια ούτε σε κάποιο άλλο από τα 172 άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ο 9χρονος παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19, επειδή όμως το ιικό φορτίο στον οργανισμό του ήταν τόσο χαμηλό, που ήταν σχεδόν μη ανιχνεύσιμο, μάλλον γι’ αυτό και δεν μετέδιδε τον ιό.

«Τελικά τα παιδιά ενδέχεται να μην είναι τόσο σημαντικοί φορείς μετάδοσης του νέου ιού» αναφέρει η έκθεση επιδημιολόγων που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...