314
O υπουργός Εξωτερικών | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών για την πΓΔΜ: Συνάντηση Κοτζιά – Λεβέντη την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 19:31
O υπουργός Εξωτερικών
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών για την πΓΔΜ: Συνάντηση Κοτζιά – Λεβέντη την Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 19:31

Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τους αρχηγούς των κομμάτων, μετά την απόφασή του να τους ενημερώσει, έναν έναν χωριστά, για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς θα είναι εκείνος που θα μεταβεί στην έδρα των κομμάτων και όχι το αντίθετο –δηλαδή, οι αρχηγοί των κομμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η αρχή, όμως, δεν θα γίνει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, μετά την άρνηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αποδεχθεί την πρόσκληση ενημέρωσής του από τον υπουργό Εξωτερικών και την αντικατάστασή του από τον τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθεί με τον κ. Κουμουτσάκο στο τέλος, μετά τις συναντήσεις που θα έχει με τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

Μολονότι δεν είναι ακόμη γνωστή η σειρά με την οποία ο Νίκος Κοτζιάς θα επισκεφθεί τις έδρες των κομμάτων, ο ίδιος σχολιάζοντας το θέμα, είπε ότι τη Μεγάλη Δευτέρα θα είναι η πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια που θα διαβεί την πόρτα στο «Σπίτι του λαού», στον Περισσό, για τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη σίγουρα θα συναντηθεί με τον Βασίλη Λεβέντη, στις 18:00 το απόγευμα.

Διευκρινιστική ανακοίνωση για αυτή τη συνάντηση, του Βασίλη Λεβέντη με τον Νίκο Κοτζιά, εξέδωσε η Ενωση Κεντρώων.

Την ελπίδα ότι «η συνάντηση του Βασίλη Λεβέντη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τη Μεγάλη Τρίτη θα γίνει για να αλλάξει η στάση του κ. Τσίπρα, και όχι του κ. Λεβέντη», αναφορικά με το ζήτημα επίλυσης του ονοματολογικού με την πΓΔΜ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων, «ώστε το κρατίδιο των Σκοπίων να δεχθεί άλλου είδους ανταλλάγματα, εγκαταλείποντας τις τρέλες και ανήθικες αξιώσεις του, για χρήση του όρου Μακεδονία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...