265
Από αριστερά: O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης | civilprotection.gr

Ενημέρωση για τη φωτιά στη Σταμάτα: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 18:19
Από αριστερά: O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης
|civilprotection.gr

Ενημέρωση για τη φωτιά στη Σταμάτα: Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 18:19

Αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση, με πολλές ωστόσο ακόμα εστίες, δήλωσε κατά την έκταση ενημέρωση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μποφόρ.

Η φωτιά κινούνταν σε οικισμούς και κατοικίες. Εστάλησαν, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δύο sms στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους.

Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Beriev-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Τέλος, σημείωσε ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης, ενώ έχουν ήδη γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

Άμεση και στοχευμένη ήταν η παρέμβασή όλων των δυνάμεων επιχειρησιακών και πολιτικών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως είπε στην έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός, «ήμασταν όλοι εδώ… Ήταν μία δύσκολη πυρκαγιά που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα, με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούργια μέτωπα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα ότι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

«Είμαστε όλοι εδώ και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση το περιβάλλον, τα δάση και τους οικισμούς και φυσικά ανθρώπινες ζωές», επισήμανε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News