450
|

Ενδυναμώνοντας 14 ΜΚΟ για να συνεχίσουν το έργο τους

Κώστας Τσαούσης Κώστας Τσαούσης 2 Ιανουαρίου 2020, 19:55

Ενδυναμώνοντας 14 ΜΚΟ για να συνεχίσουν το έργο τους

Κώστας Τσαούσης Κώστας Τσαούσης 2 Ιανουαρίου 2020, 19:55

Δεν απομένει ούτε μήνας για να ολοκληρωθεί η νέα καμπάνια crowdfunding που έχει «στήσει» το δραστήριο Higgs προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ για να στηριχθεί η ενδυνάμωση 14 ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability) αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ)| που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του – ένα νεοκλασικό κτήριο επί της Οδού Βίκτωρος Ουγκώ στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Η καμπάνια του Higgs – Empowering Greek Heroes: Capacity building for 14 non-profits in Greece είναι διεθνής για πρώτη φορά μιας και απευθύνεται μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας fundrazr.com και σε όσους/όσες διαμένουν στις ΗΠΑ ή σε χώρες της Ευρώπης.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 3,710 ευρώ που αντιπροσωπεύουν το 25 % του ποσού στόχου – κάτι που έγινε δυνατόν χάρη στις προσφορές 22 ευαίσθητων με τα κοινωνικά δρώμενα πολιτών.

Στο site του Higgs διαβάζουμε την ιστορία της γέννησης του:

«Το 2012 ξεκινήσαμε το “Φθινοπωρινό Σχολείο”, ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για τις ανάγκες των ΜΚΟ στην Ελλάδα, με τη χρηματοδότηση και τη συνεργασία ως προς το σχεδιασμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι θετικές αξιολογήσεις οδήγησαν στην επέκταση σε ολόκληρη τη χώρα: Αθήνα, Κομοτηνή, Ηράκλειο Κρήτης, Τρίπολη, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα. Στα 3 έτη που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν 9 σεμινάρια, και γνωρίσαμε περισσότερες από 230 οργανώσεις, με απεριόριστες δυνατότητες, θετική ενέργεια, ειλικρινή διάθεση για προσφορά, αλλά και ελλείψεις σε εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση. Η παράλληλη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ-Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ, μας έφερε σε επαφή με ακόμα περισσότερες ΜΚΟ, και επιβεβαίωσε την ύπαρξη των ίδιων αναγκών σε πολλούς από τους υπέροχους οργανισμούς που γνωρίσαμε. Με την εκ νέου επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την ομάδα μας, όπως εκδηλώθηκε με μία ιδρυτική δωρεά η οποία καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες του νεοσύστατου οργανισμού μας για τα πρώτα του δύο χρόνια, γεννήθηκε το HIGGS!».

Με την διεθνή καμπάνια χρηματοδότησης που βρίσκεται σε εξέλιξη το Higgs και οι άνθρωποι του έρχονται να βρουν τρόπους να υποστηρίξουν οργανώσεις (ΜΚΟ) που «στερούνται δεξιοτήτων και γνώσεων στον στρατηγικό προγραμματισμό και τη χρηματοοικονομική διαχείριση, γεγονός που δυσχεραίνει την αναζήτηση και εξασφάλιση χρηματοδότησης». Πρόκειται για ΜΚΟ με αναγνωρισμένο έργο και προσφορά σε τομείς όπως η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η παροχή υπηρεσιών υγείας, η διαμόρφωση δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της καλής διαβίωσης των ζώων. Έτσι, η επιτυχία της καμπάνιας θα δώσει την δυνατότητα στις 14 επιλεγμένες ΜΚΟ «να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να υποστηρίξουν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας».

Λεπτομέρειες για την καμπάνια που «τρέχει» εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...