242
Η αίθουσα συνεδριάσεων της ιταλικής Βουλής | EPA/CLAUDIO PERI

Ενδοκυβερνητική κόντρα στην Ιταλία για τη διανομή δωρεάν προφυλακτικών

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 08:09
Η αίθουσα συνεδριάσεων της ιταλικής Βουλής
|EPA/CLAUDIO PERI

Ενδοκυβερνητική κόντρα στην Ιταλία για τη διανομή δωρεάν προφυλακτικών

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2018, 08:09

Αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης έφερε η απόφαση του ενός εταίρου, του Κινήματος Πέντε Αστέρια, να καταθέσει τροπολογία για την διανομή δωρεάν προφυλακτικών, κίνηση με την οποία εξέφρασε τις διαφωνίες της ο άλλος εταίρος, η Λέγκα. Τελικά, η ιδέα μπήκε στο ράφι.

Το Κίνημα επιχείρησε με τροπολογία που κατέθεσε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην Βουλή να πετύχει την δωρεάν παροχή προφυλακτικών σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

Πρόκειται για τους νέους μέχρι 26 ετών, τους πρόσφυγες και τους ξένους πολίτες που είναι υπό προστασία για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά και σε όλους τους Ιταλούς με φορολογική δήλωση η οποία δεν ξεπερνά τα 26.000 ευρώ τον χρόνο.

Η κίνηση είχε ως -προφανή- στόχο την πρόληψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και ευνοεί ειδικά τους νέους και τους ξένους πολίτες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική ευχέρεια.

Συνολικό κόστος της διανομής, περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όπως σημειώνει η Corriere.

Ωστόσο η ενέργεια συνάντησε αντιδράσεις, αρχικά από το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) που τόνισε ότι το Κίνημα καταψήφισε παρόμοιο μέτρο που είχε παρουσιάσει η κεντροαριστερή παράταξη στην αρμόδια επιτροπή της Bουλής πριν από λίγες ημέρες. Τώρα, εξηγεί ακόμη το PD, το Κίνημα προσπαθεί να την επαναφέρει, παρουσιάζοντάς την ως δική του ιδέα.

Τελικά, όμως, τα καθοριστικά προβλήματα προέκυψαν από την κυβερνητική συμμαχία.

Η Λέγκα έθεσε βέτο, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην δωρεάν παροχή προφυλακτικών στους πρόσφυγες.

Τελικά τα Πέντε Αστέρια – τουλάχιστον προσωρινά – αναγκάστηκαν να κάνουν γνωστό ότι η όλη πρωτοβουλία παραμένει ενδιαφέρουσα, αλλά, προς το παρόν, η εφαρμογή της πρέπει να αναβληθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...