268
H χειραψία Παπανδρέου - Βενιζέλου σε πολύ καλό κλίμα | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Ενας χρόνος ΚΙΝΑΛ με θερμή χειραψία Βενιζέλου – Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 20:49
H χειραψία Παπανδρέου - Βενιζέλου σε πολύ καλό κλίμα
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Ενας χρόνος ΚΙΝΑΛ με θερμή χειραψία Βενιζέλου – Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 20:49

Ηταν 12 Νοεμβρίου του 2017 όταν πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Οι πολίτες έσπευσαν μαζικά στις κάλπες. Συγκεκριμένα, 220.000 άνθρωποι στήθηκαν στις ουρές για να αναδείξουν τον νέο επικεφαλής του εγχειρήματος. Στον δεύτερο γύρο (όπου ψήφισαν περίπου 160.000 πολίτες) πέρασαν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναδείχθηκε η Φώφη Γεννηματά, συγκεντρώνοντας το 56,75% των ψήφων.

Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της εκδήλωσης

Εναν χρόνο μετά, ο φορέας της Κεντροαριστεράς γιόρτασε την επέτειο εκείνης της ημέρας διοργανώνοντας μία ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο γήπεδο Σπόρτινγκ.

Φώφη Γεννηματά, Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Ανδρουλάκης
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης με τη Λίνα Μενδώνη, πρώην γγ του υπ. Πολιτισμού

Εκεί μίλησε η Φώφη Γεννηματά ενώ την προσοχή των παρευρισκομένων τράβηξε και η θερμή χειραψία σε πολύ καλό κλίμα που είχαν ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τον επίσης πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Φιλική συζήτηση μεταξύ των δύο πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ

Οι σχέσεις των δυο ανδρών είχαν φτάσει σε οριακό σημείο όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ιδρύσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ηγούνταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκτοτε, Παπανδρέου και Βενιζέλος απέφευγαν τις κοινές εμφανίσεις. Φαίνεται όμως ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ότι στο Κίνημα Αλλαγής έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για αναθέρμανση των σχέσεων των δύο πολιτικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...