263
Η Σούζαν Νέλσον, στην άκρη αριστερά, κόλλησε τον κορονοϊό στην κηδεία της θείας της | thetimes.co.uk

Ενας θάνατος από κορονοϊό και 16 ασθενείς, όλοι από μια κηδεία στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 15:14
Η Σούζαν Νέλσον, στην άκρη αριστερά, κόλλησε τον κορονοϊό στην κηδεία της θείας της
|thetimes.co.uk

Ενας θάνατος από κορονοϊό και 16 ασθενείς, όλοι από μια κηδεία στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2020, 15:14

Ο κορονοϊός, όπως και όλοι οι ιοί, «αγαπά» τις μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, όπου έχει τη δυνατότητα να περνά από τον ένα στον άλλο. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην κηδεία της Σίλα Μπρουκς.

Ο θάνατος της 86χρονης γυναίκας έφερε κοντά πολλά μέλη της οικογένειάς της με την αφορμή της κηδεία που έγινε στο Δυτικό Μίντλαντς στις 13 Μαρτίου. Αλλά εκεί άρχισαν τα προβλήματα.

Το ένα μετά το άλλο τα μέλη άρχισαν να ασθενούν από COVID-19. Ως σήμερα, ανέφεραν οι Times, έχει υποκύψει η ανιψιά της γυναίκας ενώ άλλοι 16 συγγενείς είναι ασθενείς.

Η Σούζαν Νέλσον, πέθανε σε ηλικία 65 ετών, την περασμένη Τετάρτη 25 Μαρτίου, στην ίδια πτέρυγα όπου πέθανε και η θεία της. Τουλάχιστον ένας από τους συγγενείς είναι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση και πιθανόν δεν θα επιβιώσει.

Η κόρη της Σούζαν είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι η συνάντηση των συγγενών στην κηδεία διέδωσε τον κορονοϊό. Λόγω των μέτρων προστασίας, «μας αρνήθηκαν τη δυνατότητα να την αποχαιρετήσουμε όπως πρέπει», πρόσθεσε.

Οι Times παραθέτουν τις συγκινητικές περιπτώσεις και άλλων ασθενών και θανόντων από τον κορονοϊό, όπως αυτή της Χίλντα Τσέρτσιλ που απεβίωσε πλήρης ημερών λίγο πριν γιορτάσει τα 109α γενέθλιά της. Ήταν το γηραιότερο θύμα στη Βρετανία.

Ο Αντιλ Ελ Ταγιάρ, ειδικός στις μεταμοσχεύσεις νεφρού, πέθανε σε ηλικία 64 ετών, ο πρώτος χειρουργός στο βρετανικό ΕΣΥ που υποκύπτει στη νόσο. Ο Σουντίρ Σάρμα και η κόρη του Πούγια, 61 και 33 ετών, επίσης έφυγαν μέσα σε 24 ώρες από τον κορονοϊό. Ακόμη ο Τζον Χουντ, που είχε βραβευτεί στο παρελθόν για την προσπάθειά του να διασώσει τέσσερα κορίτσια που έπεσαν στη θάλασσα, πέθανε σε ηλικία 66 ετών στο Ιπσουιτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...