162
Τουλάχιστον μία κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς | Boston Sparks/Social Media/via REUTERS

Ενας νεκρός από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου στη Βοστώνη

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 07:42
Τουλάχιστον μία κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς
|Boston Sparks/Social Media/via REUTERS

Ενας νεκρός από εκρήξεις στο δίκτυο αερίου στη Βοστώνη

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2018, 07:42

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περί τους 10 τραυματίστηκαν την Πέμπτη σε περιοχή βόρεια της Βοστώνης έπειτα από σειρά δεκάδων εκρήξεων και πυρκαγιών που οφείλονταν σε διαρροή αερίου.

Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Αντοβερ και Βόρειο Αντοβερ, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Δύο από τους τραυματίες είναι σοβαρά, ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς, διευκρινίζοντας ότι ένας από αυτούς διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσά τους είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης.

Eνα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι Αρχές είχαν ζητήσει από τους κατοίκους τριών κοινοτήτων βόρεια της Βοστώνης να εκκενώσουν αμέσως τα σπίτια τους, ειδικά από όσους προμηθεύονται αέριο από την εταιρεία Columbia Gas.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έκανε εργασίες συντήρησης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της.

Μια ομάδα ερευνητών της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) θα μεταβεί στην περιοχή το πρωί της Παρασκευής, γνωστοποίησε η υπηρεσία μέσω Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...