307
Ο Ντέιβιντ Μπάουι σε συναυλία του, το 2003 | EPA

Εναντι 60.000 ευρώ πουλήθηκε «ξεχασμένη» ηχογράφηση του Starman του Μπάουι

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 13:25
Ο Ντέιβιντ Μπάουι σε συναυλία του, το 2003
|EPA

Εναντι 60.000 ευρώ πουλήθηκε «ξεχασμένη» ηχογράφηση του Starman του Μπάουι

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 13:25

Κοντά στα 60.000 ευρώ έφτασε η τιμή της κασέτας με την πρώτη ηχογράφηση του Starman από τον Ντέιβιντ Μπάουι, που πουλήθηκε σε δημοπρασία στην Αγγλία.

Το ντέμο που είχαν ηχογραφήσει ο καλλιτέχνης και ο Μικ Ρόνσον το 1971, είχε μείνει ξεχασμένο σε μία αποθήκη για 48 χρόνια.

Η κασέτα ηχογραφήθηκε από το τότε συγκρότημα του Μπάουι, Spiders from Mars.

Αργότερα, ο Ρόνσον έδωσε την κασέτα στον Κέβιν Χάντσινσον, έναν στενό του φίλο και μουσικό που ήθελε να μάθει παίζει το θρυλικό πλέον κομμάτι. Αφού το άκουσε, ο Χάντσινσον έβαλε το ντέμο (το οποίο περιέχει ακόμα, τις πρώτες ηχογραφήσεις των «Moonage Daydream» και «Hang Onto Yourself») σε ένα κουτί στην αποθήκη του και από τότε ξεχάστηκε εκεί.

Το εξώφυλλο του σινγκλ Starman, το 1972

Μιλώντας στο Press Association ο Χάντσινσον ανέφερε: «Εχω φτάσει τα 65 πια και βάζοντάς το να παίξει ξανά, δεν μπορώ να πιστέψω πόσο καλό είναι. Ομως, εκείνη την εποχή σκεφτόμουν απλώς ότι δεν είναι και τόσο κακό. Στα 16 σου δεν εντυπωσιάζεσαι εύκολα, τίποτα δεν φτάνει για να σε εντυπωσιάσει».

Περιγράφοντας το πώς ανακάλυψε την κασέτα, ο Χάντσινσον δήλωσε: «Βρήκα την ηχογράφηση όπως και το παλιό μου μαγνητόφωνο στην αποθήκη. Το έβαλα να παίξει και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν το ακούσαμε. Ηταν απίθανο».

Στην ηχογράφηση ακούγεται επίσης ο Μπάουι να λέει στον Μικ Ρόνσον ότι το τραγούδι δεν είναι ακόμα έτοιμο, καθώς προσπαθεί να ολοκληρώσει την ηχογράφηση. «Μπορείς να συμπεράνεις ότι ο Μικ δεν έχει ακούσει ξανά το τραγούδι ποτέ πριν, διότι στο τέλος είναι έτοιμος να σταματήσει την ηχογράφηση και ο Μπάουι του λέει να περιμένει γιατί μένει λίγο ακόμα».

Ο Ντέιβιντ Μπάουι και ο Μικ Ρόνσον στη σκηνή

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1972 και έφτασε στο νούμερο 10 του βρετανικού τσαρτ.

Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ήταν τα 11.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...