226
«Το μίσος δεν έχει σπίτι εδώ». Μήνυμα κάτω από το άγαλμα του Ρόμπερτ Λι, στρατηγού των δυνάμεων του Νότου στον αμερικανικό εμφύλιο | REUTERS/Brian Snyder

Eνα χρόνο μετά την Σάρλοτσβιλ, ο Τραμπ καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2018, 19:50
«Το μίσος δεν έχει σπίτι εδώ». Μήνυμα κάτω από το άγαλμα του Ρόμπερτ Λι, στρατηγού των δυνάμεων του Νότου στον αμερικανικό εμφύλιο
|REUTERS/Brian Snyder

Eνα χρόνο μετά την Σάρλοτσβιλ, ο Τραμπ καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2018, 19:50

Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τα αιματηρά επεισόδια στην πόλη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια. Και ενώ τότε ο Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά έκανε ότι δεν έβλεπε τα ρατσιστικά κίνητρα των πρωταγωνιστών των επιθέσεων, πλέον εμφανίζεται πιο σοβαρός και καταδικάζει «κάθε μορφή ρατσισμού και τις ενέργειες βίας». Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για ενότητα κατά την πρώτη επέτειο των αιματηρών διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από νεοναζιστική πορεία.

Ο κ. Τραμπ είχε δεχτεί έντονη κριτική τις ημέρες που ακολούθησαν την πορεία πριν από έναν χρόνο αφού ουσιαστικά είχε εξισώσει τα μέλη ακροδεξιών ομάδων και υμνητών της Κου Κλουξ Κλαν με τους ακτιβιστές αντιρατσιστικών οργανώσεων, λέγοντας ότι «και οι δύο πλευρές» ευθύνονται για τα επεισόδια.

Σε σημερινές του αναρτήσεις στο αγαπημένο Twitter πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως τα «επεισόδια» στην Σάρλοτσβιλ «είχαν ως αποτέλεσμα άδικους θανάτους και διχόνοια. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος. Καταδικάζω όλες τις μορφές ρατσισμού και τις πράξεις βίας. Ειρήνη σε ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς!».

Οι ταραχές στο Σάρλοτσβιλ άρχισαν αφότου ακροδεξιές οργανώσεις αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο ενάντια στα σχέδια απομάκρυνσης του αγάλματος του στρατηγού του αμερικανικού εμφύλιου. Ρόμπερτ Λι (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...