409
Ο Αντονι Μάσλιν και η Μάριτ Νόρις | ΑΒC

Πτήση MH17: χαροκαμένοι γονείς, «ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 22:29
Ο Αντονι Μάσλιν και η Μάριτ Νόρις
|ΑΒC

Πτήση MH17: χαροκαμένοι γονείς, «ένα βήμα πριν από την αυτοκτονία»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 22:29

Οταν το Boeing 777, που είχε αναχωρήσει από το Αμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ καταρρίφθηκε καθώς πετούσε πάνω από την Ουκρανία στις 17 Ιουλίου του 2014, ο Αντονι Μάσλιν και η Μάριτ Νόρις από την Αυστραλία έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους καθώς στο αεροσκάφος επέβαιναν και τα τρία παιδιά τους, ο 12χρονος Μο, η 10χρονη Εβι και ο 8χρονος Οτις, καθώς και ο παππούς τους.

Ενα τέτοιο χτύπημα δεν μπορεί να το χωρέσει καν ανθρώπινος νους, πόσο μάλλον να πρέπει να ζήσει με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής του.

Οπως είναι (σχεδόν) φυσικό, αμφότεροι δήλωσαν σε προ ήμερων τους συνέντευξη πως «σκέφτηκαν σοβαρά την αυτοκτονία».

«Το μάθαμε όταν ήμασταν στο Αμστερνταμ» δήλωσαν στο δίκτυο ABC, «και είπαμε “αυτό ήταν, η ζωή μας τελείωσε εδώ”. Υστερα από λίγο βγήκαμε στο περβάζι του παραθύρου και λέγαμε ο ένας στον άλλο “θα πέσω πρώτος”. Και αυτό που μας έσωσε τελικά ήταν η αγάπη και το δίχτυ ασφαλείας που μας άπλωσαν οι φίλοι μας».

Η Εβι, ο Μο και ο Οτις

Οι άτυχοι γονείς παραδέχθηκαν πως μετά την επιστροφή τους στο Περθ της Αυστραλίας και τις κηδείες των τριών παιδιών τους, οι φίλοι τους έκαναν… εναλλασσόμενες βάρδιες στο σπίτι τους, προκειμένου να βεβαιωθούν πως δεν θα μείνουν ούτε στιγμή μόνοι και κάνουν το απονενοημένο διάβημα.

«Ακόμη και μια τραγωδία σαν και αυτή που ζήσαμε μπορεί να σου δώσει απίστευτη δύναμη. Μια τραγωδία μπορεί να σου διδάξει πράγματα που δεν ήθελες ποτέ σου να μάθεις» τονίζουν οι γονείς, που προσθέτουν πως είδαν ένα «φως ελπίδας» στην κόρη τους, που γεννήθηκε μετά τον χαμό των παιδιών τους.

Το ζευγάρι είχε ανακοινώσει τον ερχομό της κόρης του στις 10 Μαΐου 2016 με ένα μήνυμα στο οποίο τονίζουν ότι η μικρή τους έφερε ξανά «αγάπη και φως, ελπίδα και χαρά».

«Πιστεύουμε πως ο Μο, ο οποίος θα γιόρταζε το περασμένο Σάββατο τα 14α γενέθλιά του, η Εβι που θα έκλεινε τα 12, ο Οτις που θα γινόταν 10 ετών τον επόμενο μήνα και ο παππούς Νικ μάς έστειλαν ένα απίστευτο δώρο. Η γέννηση της κόρης μας, Βάιολετ, είναι μια δοκιμασία για εμάς και για αυτά που πιστεύουμε, όπως το ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από το μίσος» ανέφεραν.

«Θα συνεχίσουμε να αγαπάμε και τα τέσσερα παιδιά μας. Η Βάιολετ φέρνει ελπίδα και χαρά για εμάς. Ελπίζουμε ότι θα φέρει ελπίδα και χαρά και σε εσάς», καταλήγει με νόημα το ζευγάρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...