259
Εικόνα δημοσιευμένη από τους γονείς της μικρής Μαριάννας στο νοσοκομείο | Facebook/Nicole Sifrit

Ένα θανατηφόρο φιλί σε νεογέννητο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 18:28
Εικόνα δημοσιευμένη από τους γονείς της μικρής Μαριάννας στο νοσοκομείο
|Facebook/Nicole Sifrit

Ένα θανατηφόρο φιλί σε νεογέννητο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2017, 18:28

Ένα φιλί τρυφερότητας ήταν αρκετό. H μόλις 18 ημερών νεογέννητη Μαριάννα, κόρη του ζευγαριού Νικόλ και Σαιν Σίφριτ, «έχασε» τη μάχη από μηνιγγίτιδα HSV-1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γεννήθηκε στην Αϊόβα την πρώτη Ιουλίου. Οι γονείς της παντρεύτηκαν έξι ημέρες μετά τη γέννηση του «μικρού αγγέλου». Μετά το πέρας της εορταστικής εκδήλωσης, η μικρή αρνιόταν να φάει, βρισκόταν σε μία ληθαργική κατάσταση και ανέπνεε με δυσκολία. Οι γονείς έτρεξαν στο πρώτο νοσοκομείο της περιοχής.

Οι γιατροί, μετά τις πρώτες εξετάσεις, αποφάνθηκαν ότι η Μαριάννα είχε μηνιγγίτιδα HSV-1, η οποία μεταδίδεται από άτομα προσβεβλημένα από τον ιό, ακόμη και εάν τα τελευταία δεν έχουν κάποια ανοικτή πληγή. Ακολούθησαν οι εξετάσεις των γονιών. Τα αποτελέσματα αρνητικά. Το συνταρακτικό συμπέρασμα των γιατρών υπήρξε το ότι η μικρούλα κόλλησε τον ιό από κάποιο φιλί, ακόμη και εάν αυτό ήταν στο χεράκι του, καθώς τα μωρά συνηθίζουν να πιπιλούν τα μικρά τους δαχτυλάκια.

H μητέρα της Μαριάννας κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα συγκινητικό μήνυμα προς όλο τον κόσμο, ευχαριστώντας θερμά για την συμπαράσταση.

«Η μικρή μας πριγκίπισσα Μαριάννα Σίφριτ απέκτησε στις 8:41 το πρωί τα αγγελικά φτερά της ούσα στην αγκαλιά του πατέρα της και με τη μητέρα ακριβώς από πίσω της. Δεν υποφέρει πια, είναι με τον Κύριο. Ευχαριστούμε όλους εκείνους, οι οποίοι ακολουθούσαν το ταξίδι της και μας υποστήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού. Στις 18 ημέρες της ζωής της συνετάραξε τον κόσμο. Ελπίζουμε, η ιστορία της να σταθεί η απαρχή του να σωθούν δεκάδες ζωές νεογέννητων. Αναπαύσου εν ειρήνη, γλυκέ άγγελε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News