206
Μια γυναίκα μπροστά σε μικρό μέρος του πίνακα | REUTERS/Rula Rouhana

Ενα τεράστιο ποσό για τα παιδιά από τον μεγαλύτερο πίνακα του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 17:19
Μια γυναίκα μπροστά σε μικρό μέρος του πίνακα
|REUTERS/Rula Rouhana

Ενα τεράστιο ποσό για τα παιδιά από τον μεγαλύτερο πίνακα του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 17:19

Πόσο 45 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 52 εκατ. ευρώ), που προορίζεται για φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά, συγκέντρωσε ο βρετανός ζωγράφος Σάσα Τζάφρι, ο οποίος εργαζόταν οκτώ μήνες για να ολοκληρώσει τον  μεγαλύτερο πίνακα του κόσμου.

Το έργο καταλαμβάνει 1.600 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή είναι πάνω από 1,5 στρέμμα. Ο καλλιτέχνης τον ολοκλήρωσε στην κλειστή (λόγω της πανδημίας) αίθουσα χορού ενός ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, εργαζόμενος για ώρες κάθε ημέρα.

Είχε ζητήσει από παιδιά να του στείλουν εικόνες που αντιπροσώπευαν πώς ένιωθαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.  Τελικά πήρε απαντήσεις από 140 χώρες που του έδωσαν έμπνευση για το έργο.

Ο Τζάφρι, που αρχικά σκόπευε να πουλήσει το έργο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας» σε 70 κομμάτια, τελικά το πούλησε ολόκληρο στον γάλλο επιχειρηματία Αντρέ Αμπντούν, ο οποίος δραστηριοποιείται στα κρυπτονομίσματα.

Είναι ένα από τα πιο ακριβά έργα καλλιτέχνη εν ζωή που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Ολόκληρο το ποσό θα μοιραστεί στη Unicef, την Unesco και τα ιδρύματα Dubai Cares και Global Gift Foundation με σκοπό να ενισχύσει παιδιά σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότια Αφρική.

Οπως σημειώνει το BBC, ο Τζάφρι αρχικά υπολόγιζε ότι ο  πίνακας θα πωλούνταν για  22 εκατομμύρια στερλίνες ( 30 εκατομμύρια δολάρια),  εντυπωσιάστηκε όμως όταν ο γάλλος επιχειρηματίας διπλασίασε την προσφορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...