377
O Λάσα Σουσανασβίλι μεταφέρεται σε αναπηρικό καροτσάκι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας | Youtube

Ενα μούδιασμα στο πρόσωπο του «Λίπους» ήταν αρκετό για την αναβολή της δίκης του [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 15:12
O Λάσα Σουσανασβίλι μεταφέρεται σε αναπηρικό καροτσάκι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
|Youtube

Ενα μούδιασμα στο πρόσωπο του «Λίπους» ήταν αρκετό για την αναβολή της δίκης του [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 15:12

Ο γεωργιανός αρχιμαφιόζος Λάσα Σουσανασβίλι – γνωστότερος με το προσωνύμιο «Το Λίπος»- οδηγήθηκε την Τρίτη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για μία σειρά από χτυπήματα του οργανωμένου εγκλήματος σε Γαλλία και Ισπανία.

Μία αδιαθεσία, ωστόσο, και ένα… μούδιασμα στο πρόσωπο κατά την αναμονή του στο κρατητήριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στάθηκαν αρκετά για να διακοπεί η διαδικασία, η οποία τελικά αναβλήθηκε για τις 2 Μαΐου.

Πρωτόδικα ο Σουσανασβίλι είχε καταδικαστεί σε 14ετή κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι διηύθυνε την εγκληματική οργάνωση από την Ελλάδα. Η μαφιόζικη οργάνωση της οποίας ήταν επικεφαλής είχε στο «ενεργητικό της» ληστείες, κλοπές, εκβιάσεις και ανθρωποκτονίες σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία.

Την Τρίτη θα εκδικαζόταν η έφεσή του, ωστόσο η υπεράσπιση του Γεωργιανού ζήτησε την αναβολή της δίκης, με την αιτιολογία ότι απουσιάζει ο βασικός μάρτυρας – ο ισπανός αστυνομικός, πρώην επικεφαλής της Δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, ο οποίος είχε καταθέσει ότι «Το Λίπος» ήταν ο όντως ο αρχηγός της οργάνωσης. Παρά την απουσία του μάρτυρα ωστόσο, κρίθηκε ότι η κατάθεσή του μπορεί να διαβαστεί στο δικαστήριο και έτσι το αίτημα αναβολής της δίκης απερρίφθη.

Τότε, όμως, ο Γεωργιανός δήλωσε ότι ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και μούδιασμα στο πρόσωπο. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό και λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η διακοπή της δίκης.

Ο 57χρονος αρχιμαφιόζος οδηγήθηκε το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών των ΕΚΑΜ που παρέμεναν ακροβολισμένοι στη δικαστική αίθουσα. Αντίστοιχα ήταν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε με καροτσάκι εκτός δικαστικού μεγάρου, όπου τον περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για περαιτέρω εξετάσεις. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Σουσανασβίλι έχει υποστεί κατά το παρελθόν τρία εγκεφαλικά επεισόδια και γι αυτό ήταν απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο γεωργιανός αρχιμαφιόζος είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας το 2015 κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Συνελήφθη ξανά προ ημερών στη Θεσσαλονίκη βάσει εντάλματος των γαλλικών αρχών που ζητούν την έκδοσή του προκειμένου να τον δικάσουν για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κλοπές. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, όλα τα αδικήματα τελέστηκαν μετά το 2016 στις περιοχές της Βρετάνης και της Νορμανδίας.

Για την έκδοσή του ή μη θα αποφανθεί το προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...