203
Η μικρή Αλίσα όπως εικονίζεται στο βίντεο που βγήκε από το μπούνκερ στην Μαριούπολη | Τwitter

Ενα κοριτσάκι παγιδευμένο στο τελευταίο οχυρό της Μαριούπολης

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 16:59
Η μικρή Αλίσα όπως εικονίζεται στο βίντεο που βγήκε από το μπούνκερ στην Μαριούπολη
|Τwitter

Ενα κοριτσάκι παγιδευμένο στο τελευταίο οχυρό της Μαριούπολης

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 16:59

Η Αλίσα, ετών τεσσάρων, κόρη μίας υγειονομικού η οποία ακολούθησε τους ενόπλους του Τάγματος Αζόφ, στα υπόγεια καταφύγια του εργοστασίου Azovstal, στη Μαριούπολη, κινδυνεύει να σκοτωθεί μαζί τους στις τελευταίες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που διενεργούν οι Ρώσοι.

Το παιδί βρίσκεται εκεί μέσα πέντε εβδομάδες, και προς το παρόν δεν έχει πάθει τίποτε από τους βομβαρδισμούς. Ωστόσο οι δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποιούν τώρα την τελική επίθεσή τους, έτσι εικάζεται ότι το κοριτσάκι κινδυνεύει πλέον να σκοτωθεί.

Τα διεθνή Μέσα προέβαλαν την ιστορία αυτή, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι η πιθανότητα κάποιος να επιζήσει από την τελική επίθεση των Ρώσων είναι ελάχιστη.

Φωτογραφίες και βίντεο του μικρού κοριτσιού εστάλησαν σε σάιτ που έχει επανειλημμένως προβάλει το υλικό των ΑΖΟΦιτών. Λέγεται ότι, εκτός από τη μητέρα και το κοριτσάκι της, στο υπόγειο του εργοστασίου υπάρχουν και άμαχοι. Απλοί άνθρωποι, που ακολούθησαν τους ουκρανούς στρατιωτικούς στο μπούνκερ.

Οι Ρώσοι, έγραψε η Corriere della Sera, κατηγορούν τους ουκρανούς ενόπλους ότι χρησιμοποιούν αμάχους ως ασπίδα με σκοπό να γλιτώσουν οι ίδιοι από την εκκαθαριστική επιχείρηση. Και οι Ουκρανοί απαντούν ότι έχουν ζητήσει πολλές φορές να εκκενωθεί το μπούνκερ από αμάχους, αλλά δεν έλαβαν επαρκείς εγγυήσεις.

Η Αλίσα, βέβαια,  δεν τα ξέρει αυτά, απλώς εικονίζεται στο βίντεο να παίζει με ένα βιβλίο που ακόμα δεν μπορεί να διαβάσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...