274
Κορυφαίος του αγώνα ο Σπανούλης με 21 πόντους | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα.. ήσυχο βράδυ στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, συνέτριψε την Γκραν Κανάρια

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2018, 22:42
Κορυφαίος του αγώνα ο Σπανούλης με 21 πόντους
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα.. ήσυχο βράδυ στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό, συνέτριψε την Γκραν Κανάρια

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2018, 22:42

«Δύο στα δύο» για τον Ολυμπιακό στη… διαβολοβδομάδα της Euroleague.

Μετά τη νίκη τους στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα, οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν ένα ήσυχο βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, απέναντι στην Γκραν Κανάρια για την 14η αγωνιστική, και με το τελικό 98-77 βελτίωσαν σε 9-5 το ρεκόρ τους, «πιάνοντας» τετράδα την Εφές.

Στον αντίποδα, οι Ισπανοί υπέστησαν την 9η απώλεια.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 52-33, 73-54, 98-77

Το ματς ήταν ένας περίπατος για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ. Και αν αξίζει κάπου να σταθεί κανείς αυτό είναι στο ομαδικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Μπλατ μοίρασε 29 τελικές πάσες (από 10 διαφορετικούς παίκτες), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας στη διοργάνωση (η προηγούμενη κορυφαία επίδοση των Πειραιωτών ήταν οι 28 ασίστ που είχαν μοιραστεί στον αγώνα κόντρα στην Αναντολού Εφές στις 12 Νοεμβρίου του 2009, στη νίκη με 105-90).

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γκραν Κανάρια τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι είναι μια νέα ομάδα που βελτιώνεται συνεχώς. Επίσης ο Αμερικανός γκαρντ των Πειραιωτών υποστήριξε ότι οι νίκες επί της Μπάγερν και της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κομβικές στην αλλαγή του κλίματος μέσα στην ομάδα. Αναλυτικά όσα ανέφερε στην κάμερα της Nova ο άσος του Ολυμπιακού:

«Υπήρξε σημείο που άλλαξε η κατάσταση. Ήταν η εβδομάδα που κερδίσαμε Μπάγερν και Ρεάλ. Οι δύο εκείνες νίκες άλλαξαν την κατάσταση στην ομάδα για τα καλά. Ήταν μια σημαντική εβδομάδα για εμάς εκείνη. Είμαστε ένα νέο γκρουπ, με νέο προπονητή. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή με εμπειρία και μας… πέταγε πολλά πράγματα. Ίσως αργούσαμε να τα κατανοήσουμε προ ημερών, αλλά τώρα τα έχουμε αφομοιώσει και είμαστε χαρούμενοι που βελτιωνόμαστε συνεχώς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...