Το ξενοδοχείο Trump International Hotel στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ | EPA/SHAWN THEW
Επικαιρότητα

O Τραμπ έχασε ένα δισ. δολάρια λόγω κορονοϊού

Οι επιχειρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ είναι από αυτές που αναγκαστικά έμειναν κλειστές στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην οικογενειακή περιουσία
Protagon Team

Οι επιχειρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, υπολογίζεται ότι έχασαν τον Μάρτιο περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια εξαιτίας της καραντίνας για τον κορονοϊό που έχει επιβληθεί στις περιοχές όπου εδρεύουν.

Πρόκειται κυρίως για ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, εμπορικά κέντρα και γραφεία –χώρους δηλαδή όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου– τα οποία έμειναν αναγκαστικά κλειστά.

Πρόκειται για περίπου το ένα τρίτο της περιουσίας του, ανέφερε ο Guardian. Από περίπου 3,1 δισ. δολάρια στις αρχές Μαρτίου, η περιουσία του ανερχόταν στις 18 Μαρτίου σε 2,1 δισ., σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes. Ηταν η ημέρα κατά την οποία καταγράφηκε χαμηλό πολλών μηνών στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.

Η συρρίκνωση της περιουσίας, κατά το Forbes, λαμβάνει υπόψη την τιμή των μετοχών που υποχώρησε δραματικά.

Με δεδομένο ότι ο Τραμπ ζητούσε να «πάρει μπρος» η οικονομία των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατόν, δεν είναι ανεξήγητη η βιασύνη του, καθώς έχει και προσωπικό (ή μάλλον οικογενειακό) ενδιαφέρον.

Δεκαπτά επιχειρήσεις που ανήκουν στον όμιλο εταιρειών του Τραμπ έχουν κλείσει σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των μέτρων. Υπολογίζεται ότι 1.500 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη Washington Post. Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν παρήγαγαν για την εταιρεία 650.000 δολάρια την ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος Τραμπ είχε ζητήσει από τις τοπικές Αρχες στη Φλόριντα αν θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει ποσά για ακίνητη περιουσία που κατέχει και τώρα είναι κλειστή στο κοινό.

Ο άλλοτε μεγιστάνας της κτηματαγοράς και σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας από τους εκατοντάδες δισεκατομμυριούχους που είδαν την περιουσία τους να συρρικνώνεται και από την κατάρρευση των μετοχών τον Μάρτιο, αλλά και από το κλείσιμο επιχειρήσεων που κατέχουν στο πλαίσιο των μέτρων. Σήμερα την περιουσία του διαχειρίζονται οι γιοι του Ντόναλντ Τζούνιορ και Ερικ.