357
Το Προεδρικό Μέγαρο - σύντομα θα γνωρίζουμε τον ένοικό του για την επόμενη πενταετία | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η αντιπολίτευση απέναντι στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 22:34
Το Προεδρικό Μέγαρο - σύντομα θα γνωρίζουμε τον ένοικό του για την επόμενη πενταετία
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η αντιπολίτευση απέναντι στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2020, 22:34

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έριξε το γάντι στην αντιπολίτευση ώστε να πάρει τις αποφάσεις της. Ιδίως στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής που δεν έχουν πολλούς λόγους για να απορρίψουν την υποψηφιότητα, αλλά παραπέμπουν τις αποφάσεις για τα κομματικά τους όργανα.

Οπως εξάλλου είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για μια πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική, η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμπεψε ατύπως τις αποφάσεις του για τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ανέφεραν πάντως ότι η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού είχε επικοινωνιακή στόχευση λόγω  της συγκυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και το κόμμα που την πρότεινε για την προεδρία του ΣτΕ τον Οκτώβριο του 2018.

Ερώτημα ανοιχτό παραμένει και η στάση του Κινήματος Αλλαγής. Αύριο Πέμπτη στις 15:00 συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική και Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Προ ημερών η Φώφη Γεννηματά είχε σκιαγραφήσει το πορτρέτο του υποψήφιου Προέδρου, βάζοντας δύο προϋποθέσεις, να προέρχεται από  την Κεντριοαριστερά και να είναι παρών στην περίοδο της κρίσης. Η επιλογή Μητσοτάκη μοιάζει να μην τους πληροί, αλλά αυτό δεν σημαίνει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ότι υπάρχει αρνητική διάθεση.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ αφήνει να εννοηθεί ότι η στάση του δεν θα είναι θετική – παραδοσιακά εξάλλου ψηφίζει «παρών».

Σε ενημέρωσή του τόνισε ότι «ποτέ δεν έχει επικεντρώσει – ούτε τώρα επικεντρώνει – στο πρόσωπο το οποίο κάθε φορά προτείνεται να εκλεγεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

» Τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας τον κρίνουμε αποκλειστικά με βάση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του θεσμού, που είναι αυτές του θεματοφύλακα της κυρίαρχης πολιτικής και της επικύρωσης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, με την πρόταση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Αύριο Πέμπτη στις 19:00 θα συνεδριάσει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης, με θέμα την στάση του κόμματος για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου.

Για το απόγευμα της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...