431
Ο Τραμπ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια | REUTERS/Jonathan Ernst

Εν αναμονή αποκαλύψεων από τον Τραμπ για το χάκινγκ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2017, 12:24
Ο Τραμπ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια | REUTERS/Jonathan Ernst

Εν αναμονή αποκαλύψεων από τον Τραμπ για το χάκινγκ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2017, 12:24

Ψηλά στην ενημερωτική ατζέντα φαίνεται ότι θέλει να κρατήσει ο Ντόνλαντ Τραμπ το θέμα του χάκινγκ για την εβδομάδα που έρχεται, εξηγώντας ότι θα προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις, μια κίνηση που έρχεται σε συνέχεια της αναπάντεχης απόφασης του προέδρου της Ρωσίας να μην απαντήσει στην απέλαση δεκάδων ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ με αφορμή την παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Ενώ όμως η μία πλευρά επέλεξε να ρίξει τους τόνους (προσωρινά ίσως;) που ανέβασε η απερχόμενη προεδρία Ομπάμα, η άλλη δια του εκλεγμένου προέδρου επιδιώκει να κρατήσει το θέμα στην επικαιρότητα και, αφετέρου, εμμέσως να απομακρύνει τα φώτα της προσοχής από τη Ρωσία.

Στο επίκεντρο, βέβαια, οι καταγγελίες για τη παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές μέσω της διαρροής των email του Δημοκρατικού κόμματος που -λέγεται, αλλά δεν είναι εύκολο να αποδειχτεί- ότι είχε κάποια επίδραση στις εκλογές.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνέδεσε στη δήλωσή του την Παρασκευή τις επόμενες κινήσεις της χώρας του με αυτές του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. Διπλωματική αβρότητα ενδεχομένως, στην οποία απάντησε με τον τρόπο του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξέφρασε για άλλη μία φορά τον σκεπτικισμό του για την παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές, παρά το ότι το FBI και η CIA δείχνουν να συγκλίνουν στην άποψη ότι υπήρξε κάποια ανάμειξη.

Δεν παρέλειψε πάντως να θυμίσει ότι και στο παρελθόν οι επιδόσεις των μυστικών υπηρεσιών δεν ήταν και τόσο σπουδαίες, όπως στην διαβόητη υπόθεση με τα -τελικά ανύπαρκτα- πυρηνικά του Ιράκ, τα οποία έδωσαν την αφορμή για την συμμαχική εισβολή του 2003.

Η υπόθεση του χάκινγκ είναι σοβαρή, συνέχισε ο Ντόνλαντ Τραμπ για να προσθέσει ότι «θέλω να είναι σίγουρες οι υπηρεσίες· νομίζω ότι είναι άδικο αν δεν γνωρίζουν».

Το σημαντικότερο σημείο των δηλώσεων ήταν ότι προανήγγειλε αποκαλύψεις για την υπόθεση του χάκινγκ λέγοντας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι «γνωρίζει πράγματα που οι άλλοι δεν γνωρίζουν» και ότι την «Τρίτη ή την Τετάρτη» θα δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

«Είναι πολύ δύσκολο να  αποδείξεις ότι υπήρξε χάκινγκ, οπότε μπορεί να είναι κάποιος άλλος», εξήγησε επικαλούμενος τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος.

Οι δηλώσεις, σημειώνουν τα αμερικανικά μέσα, θα απασχολήσουν είτε για το πολιτικό ενδιαφέρον τους, είτε για την μάλλον αφελή προσέγγιση που έχει ο εκλεγμένος πρόεδρος για αυτές τις υποθέσεις.

Είχε μάλιστα να δώσει και μια συμβουλή για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστές, να ψαποφεύγουν να το κάνουν όταν πρέπει να χειριστούν ευαίσθητα ζητήματα: «Αν έχεις κάτι πραγματικά σημαντικό, γράψε το και στείλε το με ταχυδρόμο, με τον παραδοσιακό τρόπο, γιατί -ακούστε να δείτε-  κανένας υπολογιστής δεν είναι ασφαλής», συμβούλευσε.

Ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί email, δεν είναι πολύ άνετος με τον υπολογιστή, αλλά τουλάχιστον έχει εξαιρετικά καλές σχέσεις με το Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...