200
Καταιγίδα στο Πλωμάρι Λέσβου | Intimenews

ΕΜΥ: Μετά τον καύσωνα ακολουθούν ισχυρά μπουρίνια

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 11:04
Καταιγίδα στο Πλωμάρι Λέσβου
|Intimenews

ΕΜΥ: Μετά τον καύσωνα ακολουθούν ισχυρά μπουρίνια

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2019, 11:04

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Τρίτη και την Τετάρτη θα καταγραφούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης και την Πέμπτη θα σημειωθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν Τρίτη  και Τετάρτη.

α. Σήμερα, Τρίτη, η θερμοκρασία θα φτάσει, στη Μακεδονία και τη Θράκη έως 36 με 38, στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο μέχρι 38 με 40,  στη νησιωτική Ελλάδα έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

β. Την Τετάρτη, η θερμοκρασία, στα βόρεια θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς, αλλά στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 40 με 42 βαθμούς.

γ. Την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές και δεν θα ξεπεράσει, στη βόρεια Ελλάδα τους 30 βαθμούς και στη νότια τους 32 με 33. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η πολλή ζέστη θα υποχωρήσει την Παρασκευή.

2. Ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια) θα σημειωθούν από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου.