254
Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά βορειοδυτικά και στη Θράκη (φωτογραφία αρχείου) | SOOC / Elpida Kafantari

ΕΜΥ: Ερχεται κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2021, 13:30
Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά βορειοδυτικά και στη Θράκη (φωτογραφία αρχείου)
|SOOC / Elpida Kafantari

ΕΜΥ: Ερχεται κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2021, 13:30

Για επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες και πυκνές χιονοπτώσεις, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, θα επηρεάσουν:

Την Κυριακή, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.

Στις περιοχές αυτές, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τη Δευτέρα, από τις πρωινές ώρες, το σύστημα θα επηρεάσει την κεντρική Στερεά, τη δυτική και την ανατολική Πελοπόννησο, με εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες, και την κεντρική Μακεδονία κατά διαστήματα.

Από τις μεσημβρινές ώρες, θα επηρεάσει την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την ανατολική Μακεδονία, την Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα τη Θεσσαλία, με εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα της Δευτέρας.

Ακόμα, από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, ενώ από τις βραδινές ώρες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Την Τρίτη, το σύστημα θα επηρεάσει τις πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι, τα Δωδεκάνησα.

Επίσης, τη Δευτέρα, στο Αιγαίο θα πνέουν νοτίων διευθύνσεων θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το βράδυ, έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.

Τέλος, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τη νύχτα της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας, στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές έως και τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας, στα ορεινά της Θράκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...