259
Φωτογραφία αρχείου από εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό στην Αττική | George Vitsaras /SOOC

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανοιξε η πλατφόρμα για το προσωπικό ιδιωτικών ιατρείων

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 15:41
Φωτογραφία αρχείου από εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό στην Αττική
|George Vitsaras /SOOC

Εμβόλιο κορονοϊού: Ανοιξε η πλατφόρμα για το προσωπικό ιδιωτικών ιατρείων

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 15:41

Σε επικοινωνία που υπήρξε το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Γιώργος Πατούλης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό του προσωπικού των ιδιωτικών ιατρείων.

Ο ΙΣΑ δηλώνει την ικανοποίησή του για την επιτάχυνση της διαδικασίας του εμβολιασμού των εργαζομένων στους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). «Τα ιδιωτικά ιατρεία πρέπει να παραμείνουν ασφαλή και ανοιχτά», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Σημειώνεται ότι το θέμα είχε συζητηθεί στο πλαίσιο του ΔΣ που πραγματοποίησε την Πέμπτη ο ΙΣΑ και είχε τονισθεί η ανάγκη να επιταχυνθεί άμεσα η διαδικασία εμβολιασμού για το προσωπικό αυτών φορέων.

Επίσης, ο ΙΣΑ έχει αποστείλει στο υπουργείο Υγείας κατάλογο με τα στοιχεία των εργαζομένων σε αυτούς τους φορείς, ενώ παράλληλα έχει προτείνει να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο, στο πλαίσιο του οποίου δύναται να εμβολιάσει χωρίς επιβάρυνση το προσωπικό των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ, καθώς και να αξιοποιηθούν τα ιδιωτικά ιατρεία και τα πολυϊατρεία, στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τονίζει τη σημασία αυτών των εμβολιασμών, καθώς όπως αναφέρει η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί κεντρικό πυλώνα στη μάχη που δίνει η χώρα μας ενάντια στην πανδημία.

«Τα ιδιωτικά ιατρεία πρέπει να παραμείνουν ασφαλή και ανοιχτά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Πρέπει να τονιστεί ότι η διαχείριση της νόσου στα πρώιμα στάδια είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόληψη των επιπλοκών. Είναι σημαντικό που δίνεται προτεραιότητα στον εμβολιασμό του προσωπικού των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ καθώς είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News