331
Εμβολιασμοί στο mega-εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (φωτογραφία αρχείου) | George Vitsaras /SOOC

Εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μία δόση το 34,5% των Ελλήνων άνω των 18 ετών

Εμβολιασμοί στο mega-εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (φωτογραφία αρχείου)
| George Vitsaras /SOOC

Εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μία δόση το 34,5% των Ελλήνων άνω των 18 ετών

Με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία» που αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς πάνω από το ένα τρίτο των πολιτών που έχει ένδειξη για να κάνει κάποιο από τα τέσσερα εμβόλια του κορονοϊού, έχει ήδη κάνει τη μία δόση του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι ένδειξη έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών. Εξαίρεση αποτελεί μικρός αριθμός πολιτών με συγκεκριμένα νοσήματα, όπως άτομα με ανοσοκαταστολή λόγω μεταμόσχευσης, αλλά και έγκυες.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πολιτών στη χώρα μας που είναι 19 ετών και πάνω και έχει ένδειξη για το εμβόλιο υπολογίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και με βάση τα δεδομένα από την Εθνική Στατιστική Αρχή σε 8.621.341 άτομα.

Από αυτούς, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου έχουν κάνει οι 2.974.198 δηλαδή ποσοστό 34,5% (απομένουν 5.647.143).

Την ίδια στιγμή πλήρως εμβολιασμένοι είναι 1.709.388 πολίτες, δηλαδή ποσοστό 19,83%.

Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν μία ημέρα πριν ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια σε άτομα από 40 μέχρι 44 ετών.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η πλατφόρμα για τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος Μαΐου και για τις ηλικιακές ομάδες από 30 μέχρι και 39 ετών. Κάτι που αναμένεται να αυξήσει ακόμη περισσότερα τα ποσοστά εμβολιασμένων στη χώρα μας.

Ακόμη μεγαλύτερη και ταχύτερη κάλυψη του πληθυσμού αναμένεται και από την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», κατά την οποία θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου όλοι οι κάτοικοι άνω των 18 ετών σε 19 μεγάλα νησιά (εδώ).

Μέχρι στιγμής στην επιχείρηση εμβολιασμών «Ελευθερία» συμμετέχουν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί ο αριθμός, με δεδομένο ότι θα ενταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας με τουλάχιστον 300 εμβολιαστικά κέντρα (εδώ), όπως είπε ο γενικό γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα, καθώς πλέον πραγματοποιούνται καθημερινά περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί, ο κ. Θεμιστοκλέους εκτιμά ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί 5.500.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 63,8% του πληθυσμού 19 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...