261
| REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Εμβολιασμό με τρίτη δόση για τις ευάλωτες ομάδες αρχίζει η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 21:14
|REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Εμβολιασμό με τρίτη δόση για τις ευάλωτες ομάδες αρχίζει η Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2021, 21:14

Οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 πρέπει να χορηγούνται σε όλους τους ευάλωτους πολίτες επισήμανε επιτροπή επιστημόνων στη Βρετανία, πρόταση που έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ.

Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για ένα ευρύ πρόγραμμα εμβολιασμού με την τρίτη δόση αυτόν τον χειμώνα.

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η καλύτερη επιλογή για την τρίτη δόση του εμβολίου θα ήταν με το σκεύασμα της Pfizer.

Ο εμβολιασμός θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα και θα αφορά περί τα 30 εκατ. ανθρώπους. Περιλαμβάνονται όλοι οι ενήλικοι άνω των 50 ετών, όσοι ηλικιωμένοι ζουν σε οίκους ευγηρίας, εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας, άτομα 16-49 ετών που κινδυνεύουν να προσβληθούν από Covid-19, όπως και μέλη οικογενειών των ανοσοκατεσταλμένων.

Ο Τζαβίντ επισήμανε την Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια μειώνεται μερικούς μήνες μετά τη δεύτερη δόση και ότι οι ευάλωτες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο από το γεγονός αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι στη Βρετανία ήδη εμβολιάζονται άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Η σύσταση της Επιτροπής δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι θα υπάρξει ένα επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού κάθε έξι μήνες. «Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω πολλά για μελλοντικά προγράμματα ενισχυτικών δόσεων γιατί απλώς δεν έχουμε τα δεδομένα», διευκρίνισε ο καθηγητής Λιμ Γουέι Σεν, πρόεδρος της Επιτροπής.

Οπως εκτίμησε ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας, Τζόναθαν Βαν Ταμ, το σχέδιο θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να ελεγχθεί η πανδημία αυτό τον χειμώνα και να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας. Σύμφωνα με τον Βαν Ταμ, τα εμβόλια έχουν σώσει 112.000 ζωές και έχουν αποτρέψει την εμφάνιση 24 εκατομμυρίων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...