211
Φωτογραφία αρχείου από το μέγκα-εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι | Intime

Εμβόλια της AstraZeneca σε… καραντίνα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Φωτογραφία αρχείου από το μέγκα-εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι
|Intime

Εμβόλια της AstraZeneca σε… καραντίνα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

Σε ανεφοδιασμό με εμβόλια για τον κορονοϊό του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου προχωρά άμεσα το υπουργείο Υγείας, καθώς μία διακοπή ρεύματος έθεσε σε συναγερμό τους υπεύθυνους.

Τα ξημερώματα της Κυριακής το ρεύμα κόπηκε στο Κέντρο Υγείας για περίπου 90 λεπτά. Καθώς δεν υπήρχε γεννήτρια σε όλους τους χώρους, η διακοπή συνέβη και στο ψυγείο όπου φυλάσσονταν τα εμβόλια της AstraZeneca για τον κορονοϊό.

Ετσι, οι εμβολισμοί της Δευτέρας ανεστάλησαν και προγραμματίζονται εκ νέου. Ο αριθμός των εμβολίων που συντηρούνταν στα συγκεκριμένα ψυγεία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

«Τα εμβόλια αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα, μία συνήθης διαδικασία όταν έχουμε τέτοιου είδους περιστατικά και αναμένουμε την απάντηση της φαρμακευτικής εταιρείας στις λεπτομέρειες που έχουμε αποστείλει, ώστε να μάθουμε εάν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ή όχι», λέει στο Protagon ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και υπεύθυνος για τα εμβόλια της Covid-19 στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι σε μερικές ημέρες η AstraZeneca θα αποφανθεί εάν τα εμβόλια είναι κατάλληλα προς χρήση ή θα πρέπει να απορριφθούν και ακολούθως θα ενημερώσει το υπουργείο Υγείας.

Πάντως, αυτή τη στιγμή τα εμβόλια παραμένουν στο ψυγείο. Διευκρινίζεται ότι τα ψυγεία που φυλάσσονται όλα τα εμβόλια του κορονοϊού διαθέτουν ειδικούς θερμοστάτες.

Επίσης, το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αυτό που είναι πιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες, σε σχέση με αυτά της Pfizer και της Moderna.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...