422
Εικόνα από το σημείο του δυστυχήματος τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη Βουλιαγμένης | YouTube

Εμφανίστηκε στην αστυνομία και η συνοδηγός της Corvette

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:39
Εικόνα από το σημείο του δυστυχήματος τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη Βουλιαγμένης
|YouTube

Εμφανίστηκε στην αστυνομία και η συνοδηγός της Corvette

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2020, 15:39

Η νεαρή κοπέλα που επέβαινε στο αυτοκίνητο του 40χρονου ιδιοκτήτη και οδηγού της μαύρης Corvette, η οποία παρέσυρε και σκότωσε 25χρονο μοτοσικλετιστή τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στη Γλυφάδα, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα μόνη της στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής στο Ελληνικό.

Η γυναίκα ταυτοποιήθηκε και ενημερώθηκε ότι θα δώσει κατάθεση στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας. Στη συνέχεια, αναφέρει το protothema.gr, αποχώρησε χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν και τι είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα τη στιγμή που παρέσυρε τον νεαρό μοτοσικλετιστή, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του και τον άφησε αβοήθητο στον δρόμο. Τον άτυχο 25χρονο εγκατέλειψε και η συνοδηγός της μαύρης Corvette.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, κατά την κατάθεσή του, υποστήριξε ότι σοκαρίστηκε από το τροχαίο και για τον λόγο αυτό εγκατέλειψε το σημείο της σύγκρουσης.

«Hμουν σοκαρισμένος και για αυτό έφυγα. Δεν κατάλαβα πώς έγινε το τροχαίο», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του πολυτελούς οχήματος εμφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Τροχαία, μαζί με τη δικηγόρο του, καθώς είχε παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου. O οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε κόντρες, αλλά έναν ελιγμό προκειμένου να αποφύγει προπορευόμενο όχημα. Ωστόσο η ταχύτητα του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος εκτιμάται ότι δεν ήταν μικρότερη των 140 χλμ./ω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο οδηγός της Corvette φαίνεται πως είναι ένα πρόσωπο που κινείται στους κύκλους της καλής κοινωνίας και έχει σχέσεις με υψηλά πρόσωπα σε πολιτική και οικονομία, διότι έχει ιδιότητα προέδρου κλειστού club. Το αυτοκίνητο ήταν, κατά πληροφορίες, ανασφάλιστο!

Αίσθηση έχει προκαλέσει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο η εγκατάλειψη του θύματος δεν συνιστά κακούργημα. Αυτό σημαίνει ότι απέναντι στον νόμο είναι «προτιμότερο» για τον θύτη ενός τροχαίου να εγκαταλείψει τον τραυματία από το να συλληφθεί έχοντας, π.χ., καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ. Είναι «προτιμότερο» να εγκαταλείψει τον τραυματία στη μοίρα του και να εμφανιστεί μερικά 24ωρα μετά «αυτοβούλως» στην Αστυνομία.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο οδηγός αγώνων Κωνσταντίνος Μαρκουίζος στην εκπομπή «Mega Mag», παρατηρώντας ότι τα περιστατικά εγκατάλειψης θυμάτων έπειτα από τροχαία ατυχήματα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αναφερόμενος στον οδηγό της Corvette, που άφησε στο έδαφος χτυπημένο τον 25χρονο, δήλωσε ότι πρόκειται για έγκλημα και πρέπει ο νόμος να αλλάξει το συντομότερο δυνατόν. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πρόθεση» είπε ο κ. Μαρκουίζος και συνέχισε: «Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί όντως να πάρουν τα βουνά ύστερα από κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο άτομο, αλλά σίγουρα όταν τρεις μέρες μετά εμφανίζεσαι με τον δικηγόρο σου, δεν μπορείς να με πείσεις ότι έχεις υποστεί σοκ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...