184
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της Johnson & Johnson (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Dado Ruvic

EMA: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τα εμβόλια της Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 16:52
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της Johnson & Johnson (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Dado Ruvic

EMA: Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τα εμβόλια της Johnson & Johnson

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 16:52

Καθώς η χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό δεν έχει ακόμη ξεκινήσει στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ), μετά την αναστολή της χρήσης του στις ΗΠΑ λόγω ύποπτων θρομβοεμβολικών επεισοδίων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συστήνει στα κράτη-μέλη της ΕΕ, να μην ξεκινήσουν άεσα τους εμβολιασμούς.

«Η Jannsen (εταιρεία που διακινεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson) βρίσκεται σε επαφή με τις εθνικές αρχές, συνιστώντας να αποθηκεύσουν τις δόσεις που έχουν ήδη παραλάβει, έως ότου η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου και Φαρμακοεπαγρύπνησης της ΕΜΑ (PRAC) εκδώσει ταχεία σύσταση. Η ΕΜΑ διερευνά όλες τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν και θα αποφασίσει εάν απαιτείται κανονιστική ενέργεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η ΕΜΑ συνεργάζεται στενά με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδώσει τη σύσταση προς τις χώρες τις ΕΕ για τη χρήση του εμβολίου.

Παράλληλα, η ΕΜΑ τονίζει ότι ενώ η έρευνα για το συγκεκριμένο εμβόλιο βρίσκεται σε εξέλιξη, παραμένει σταθερή στην άποψη ότι τα οφέλη του εμβολίου στην πρόληψη της λοίμωξης Covid, υπερτερούν των κινδύνων και των παρενεργειών του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...