236
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο | REUTERS/Carlo Allegri

Ελπιδοφόρος και Αντριου Κουόμο στην επανέναρξη κατασκευής του Αγίου Νικολάου

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 08:10
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο
|REUTERS/Carlo Allegri

Ελπιδοφόρος και Αντριου Κουόμο στην επανέναρξη κατασκευής του Αγίου Νικολάου

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 08:10

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο έγινε τη Δευτέρα η τελετή επανέναρξης των εργασιών του νέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη.

Ο ιστορικός ναός είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.  Για την ανακατασκευή του, μετά την ανοικοδόμηση του νέου κτιριακού συμπλέγματος στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, είχε πιέσει η ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ανάλογη τελετή είχε πραγματοποιηθεί στη θεμελίωση του έργου το φθινόπωρο του 2014, όπως σημειώνει ο «Εθνικός Κήρυκας», ωστόσο έκτοτε το έργο πέρασε από οικονομικούς σκοπέλους, με αποτέλεσμα να φτάσει ακόμη και στα όρια της οριστικής ακύρωσης.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο στον υπό ανέγερση ναό | Twitter

Με την έλευση του κ. Ελπιδοφόρου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, επιτεύχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα η συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να δοθεί το πράσινο φως από τις αναδόχους εταιρείες, ώστε τα συνεργεία να μπουν ξανά στον χώρο. Νέο πρόβλημα ήταν η πανδημία του κορονοϊού και το γενικό πάγωμα των οικοδομικών εργασιών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και αυτό όμως ξεπεράστηκε.

Στόχος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2021. Ο κ. Ελπιδοφόρος είχε μιλήσει μάλιστα για τα θυρανοίξια την 11η Σεπτεμβρίου 2021, με τη συμπλήρωση 20 ετών από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, κατά την οποία καταστράφηκε η αυθεντική εκκλησία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...