169
| Γιώργης Γερόλυμπος

ΕΛΠΕ: Διακοπή λειτουργίας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας λόγω του μπλακ άουτ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 14:53
|Γιώργης Γερόλυμπος

ΕΛΠΕ: Διακοπή λειτουργίας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας λόγω του μπλακ άουτ

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 14:53

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, σημειώθηκε πλήρης διακοπή ηλεκτροδότησης και στις δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. στις περιοχές Ασπροπύργου και Ελευσίνας, οι οποίες αναγκάστηκαν να προβούν σε έκτακτη, μη προγραμματισμένη διακοπή της λειτουργίας σημαντικών μονάδων τους.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τα συστήματα ασφαλείας των διυλιστηρίων τέθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία σε λειτουργία, ενώ η διαχείριση της έκτακτης κατάστασης από το υπεύθυνο προσωπικό των δύο εγκαταστάσεων υπήρξε υποδειγματική. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, παρουσιάστηκαν εκτονώσεις καυσαερίων προς τους πυρσούς των δύο διυλιστηρίων, με αύξηση της φλόγας που είναι ορατή από τις γύρω περιοχές.

Το συμβάν αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς προκύπτει ακριβώς για λόγους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας, διαβεβαιώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι ενέργειες αποκατάστασης ξεκίνησαν ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες ασφάλειας και λειτουργίας των διυλιστηρίων, οι οποίες μέσα από ένα αυστηρό πρόγραμμα ελέγχων θα οδηγήσουν, τις επόμενες ημέρες, σε σταδιακή επανεκκίνηση των παραγωγικών μονάδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News