262
Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ελληνοτουρκικά και Ταμείο Ανάκαμψης στη συζήτηση Μητσοτάκη – Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 11:49
Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ελληνοτουρκικά και Ταμείο Ανάκαμψης στη συζήτηση Μητσοτάκη – Μισέλ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 11:49

Εξι ημέρες μετά την ατελέσφορη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε εκ νέου με τον Σαρλ Μισέλ, μέσω τηλεδιάσκεψης το πρωί της Πέμπτης.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα επόμενα βήματα εν όψει του έκτακτου Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, με κύρια θεματολογία το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ καθώς και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Ως γνωστόν, επιδίωξη των Βρυξελλών αλλά και του Ελιζέ (Μακρόν) και της Καγκελαρίας (Μέρκελ) είναι το πακέτο να κλείσει τον Ιούλιο, γιατί μετά αρχίζει ο μαραθώνιος της κωδικοποίησης και της έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια. Στόχος είναι το Ταμείο να μπορεί να λειτουργήσει από την Πρωτοχρονιά του 2021. Εξάλλου η ίδια η Ανγκελα Μέρκελ έχει τονίσει ότι στόχος της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ –η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναλαμβάνει την ηγεσία των 27 την 1η Ιουλίου– θα είναι η οικονομική ανάκαμψη από την καταστροφή του κορονοϊού.

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης και ο Σαρλ Μισέλ συζήτησαν επίσης και το ζήτημα των ευρωτουρκικών σχέσεων υπό το φως της ευρύτερης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ολα αυτά ενώ την Τετάρτη, ένας άλλος κορυφαίος της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, ο Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, επισκέφτηκε την Αθήνα (εδώ) και τον Εβρο (εδώ), στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα –μήνυμα που προκάλεσε με τη σειρά του την οργή των Τούρκων (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...