459
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επίμαχο βίντεο | YouTube

Ελληνικά Hoaxes: Μονταρισμένο το βίντεο Μητσοτάκη για τον «οδοστρωτήρα στα εργασιακά δικαιώματα»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 23:02
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επίμαχο βίντεο
|YouTube

Ελληνικά Hoaxes: Μονταρισμένο το βίντεο Μητσοτάκη για τον «οδοστρωτήρα στα εργασιακά δικαιώματα»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 23:02

Μονταρισμένο αποδεικνύεται το βίντεο που δήθεν παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «οδοστρωτήρα που θα ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα», απαντώντας σε επιχειρηματία, ο οποίος ζήτησε επταήμερη και πιο ευέλικτη εργασία. Αυτό αποκαλύπτουν τα ellinikahoaxes.gr, ερευνώντας το βίντεο που αναπαράχθηκε από αρκετές φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες την Τρίτη.

Στο επίμαχο βίντεο, το οποίο ξεκίνησε από έναν χρήστη του facebook και αναπαράχθηκε μεταξύ άλλων από τις ιστοσελίδες left.gr, efsyn.gr, documentonews.gr, tribune.gr, tvxs.gr, avgi.gr, ο κ. Μητσοτάκης ακούγεται να λέει «να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα».

Ωστόσο όπως αποκαλύπτουν τα ellinikahoaxes, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν απάντησε με τη συγκεκριμένη φράση στο αίτημα επιχειρηματία από την Κω για επταήμερη και πιο ευέλικτη εργασία, αφού η συγκεκριμένη αναφορά του είναι τμήμα από άλλο σημείο της συνάντησης όπου μιλάει για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και το ρόλο που παίζει η δημόσια διοίκηση σε αυτή.

Δείτε το αμοντάριστο βίντεο (η φράση του κ. Μητσοτάκη στο 53:27) :

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας στο 30ο λεπτό λέει:

«Όλες οι ξένες χώρες, Ισπανία, Τουρκία, έχουν ανωτάτου επιπέδου τουριστικές σχολές. Για να μπορέσουν να βγάλουν προσωπικό. Παράλληλα, κάτι που είπε η πρόεδρος. Για να τελειώνουμε. Εφταήμερο εργασίας. Όχι αυτός ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, και όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι θέλουν να δουλεύουν εφτά μέρες, γιατί δουλεύουν πέντε μήνες το χρόνο και όχι περισσότερο. Δεν μπορεί οι πέντε να θρέψουν τους δώδεκα. Άρα απαιτούμε να γίνει πιο εύκολα, πιο ευέλικτο το θέμα των εφτά ημερών, και όχι να επικρέμεται η σπάθη… έλεγχος έλεγχος και πρόστιμο. Ευχαριστώ πολύ».

Όπως αναφέρει το ellinikahoaxes.gr, ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, και στη συνέχεια το λόγο πήραν άλλοι παρευρισκόμενοι. Το τμήμα με τη φράση «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» είναι πολύ αργότερα από την παραπάνω δήλωση του επιχειρηματία. Βρίσκεται στο 53ο λεπτό, όπου αναφέρεται στην ιδιωτική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την δημόσια διοίκηση. Η ακριβής απομαγνητοφώνηση έχει ως εξής:

«Καλή ώρα αποθεματικά, αντιμετώπιση των επενδύσεων κεφαλαίου με τη λογική των υπεραποσβέσεων, ή έξυπνα φορολογικά εργαλεία για να βοηθήσουμε ξενοδοχειακές μονάδες υφιστάμενες, να κάνουνε σημαντικές ενεργειακές αναβαθμίσεις με αντάλλαγμα την αύξηση του συντελεστή δόμησης για τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτά είναι έξυπνα εργαλεία τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, και να σας ενθαρρύνουμε να επενδύσετε περισσότερο. Μιλάμε όμως για κάτι άλλο. Μιλάμε για την ανάγκη να σαρώσουμε στην κυριολεξία ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια τα οποία σήμερα κρατούνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα. Και αυτό είναι ένα στοίχημα οριζόντιο. Δεν αφορά μόνο την κεντρική ηγεσία. Αφορά την περιφερειακή διοίκηση, αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, αφορά το ποιος κάνει τι, με την έννοια του πολυεπίπεδου κράτους».

Από το παραπάνω απόσπασμα της ομιλίας, είναι ολοφάνερο ότι η επίμαχη φράση του κ. Μητσοτάκη, περί «οδοστρωτήρων», δεν αναφέρεται σε εργασιακά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...