276
Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews

Θεσσαλονίκη: Αγνωστο διάλογο μεταξύ των δραστών μετέφερε φίλος του Αλκη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 18:06
Φωτογραφία Αρχείου
|IntimeNews

Θεσσαλονίκη: Αγνωστο διάλογο μεταξύ των δραστών μετέφερε φίλος του Αλκη

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2023, 18:06

Εναν άγνωστο -μέχρι σήμερα- διάλογο μεταξύ των δραστών, λίγο πριν εκδηλωθεί η δολοφονική επίθεση εναντίον του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, μετέφερε φίλος του 19χρονου, ο οποίος ήταν στο επεισόδιο αλλά πρόλαβε να φύγει αλώβητος από το σημείο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 20χρονος, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όταν η παρέα του Αλκη απάντησε στο ερώτημα «τι ομάδα είστε», κάποιος εκ των κατηγορουμένων φέρεται να είπε «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε», ενώ, στη συνέχεια, κάποιος συγκατηγορούμενός του ανέφερε τη φράση «στα … μας, πάμε».

Τον διάλογο αυτόν ο συγκεκριμένος μάρτυρας, 6ος κατά σειρά στον κατάλογο, τον είχε μεταφέρει και στους αστυνομικούς όταν έδωσε την πρώτη κατάθεσή του, μόλις τρεις ώρες μετά το φονικό, ενώ είναι ο μοναδικός από τους παθόντες που κατέθεσαν κάτι τέτοιο. Απαντώντας, δε, σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ο ίδιος μάρτυρας σημείωσε ότι οι δράστες «δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, αλλά σίγουρα ήθελαν να προκαλέσουν κακό».

Περιγράφοντας τη δική του οπτική της επίθεσης, ο 20χρονος φοιτητής είπε τα εξής: «Αντιλήφθηκα 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μας. Είδα να κρατούν μαχαίρι και λοστό. Κατάλαβα ότι κάτι πάει να γίνει. Με έπιασε ένας και μου έδωσε κάποιες μπουνιές, αλλά καλύφθηκα με τα χέρια. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα με άφησε, δεν ξέρω γιατί, και κατάφερα να φύγω πηγαίνοντας προς την οδό Πλαστήρα».

Οπως σημείωσε, στο νοσοκομείο έμαθε για τον θάνατο του Αλκη, καθώς μέχρι τότε πίστευε πως είχε ξεφύγει. Με την κατάθεσή του ολοκληρώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία (προηγήθηκε η κατάθεση ακόμη ενός φίλου του Αλκη, ο οποίος μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν από την άγρια επίθεση), ενώ η δίκη θα επαναληφθεί την Πέμπτη με την εξέταση μαρτύρων – αστυνομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News