293
|

Swap not shop: ανταλλάξτε τα ρούχα σας!

Swap not shop: ανταλλάξτε τα ρούχα σας!

«Μην τα ξαναλέμε. Α-νταλ-λα-γή και πάρτι: ρούχο, παπούτσι, αξεσουάρ σε καλή κατάσταση. Δώσε-πάρε.
“Έξι σκύλοι», κήπος, άνοιξη, μουσική, σαχλαμάρες, φίλοι, αχταρμάς, αγάπη και upcycling.
Φέρνεις μακό μπλουζάκι λαϊκής, παίρνεις prada (και τούμπαλιν). Βάλε καλή θέληση, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.
Όχι να παίρνεις ρούχα απερίσκεπτα «και βλέπουμε τι τα
κάνουμε”…»

Κάπως έτσι, η ομάδα Swap not Shop μας καλεί στο Six Dogs στην Αβραμιώτου 6-8, αυτή τη Κυριακή μεταξύ 14:00 με 21:00. Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί, η διαδικασία είναι απλή: ό,τι ρούχο, παπούτσι, αντικείμενο ή ό,τιδήποτε άλλο δε χρειάζεστε μπορείτε να το ανταλλάξετε! Παλιά ρούχα, νέα ρούχα, δεν έχει σημασία. Αρκεί να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση και (φυσικά) καθαρά. Ταυτόχρονα, θα έχει στηθεί και ένα πάγκος μεταποίησης ρούχων, με τη σχεδιάστρια CorBo να δίνει ιδέες για το πώς μπορείς να «μεταμορφώσεις» παλιά και νέα τα ρούχα.

Η «ανταλλαγή» θα λάβει τόπο σ’ έναν από τους ομορφότερους εσωτερικούς κήπους της Αθήνας. Εκτός από το event θα στηθεί ένα χαλαρό πάρτι με «feel good» (όπως οι οργανωτές λένε) μουσικές, κεράσματα, χυμούς και κοκτέιλ. Ό,τι ρούχα περισσέψουν θα διατεθούν σε οικογένειες, άστεγους και όποιον άλλον βρίσκεται σε ανάγκη.

Το Swap not Shop είναι μία αντι-καταναλωτική κίνηση σε καιρούς που η κατανάλωση έχει γίνει πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς. Η ομάδα που οργανώνει τη δράση, μας αποδεικνύει έμπρακτα πως όταν υπάρχει λίγη φαντασία και καλή διάθεση μπορούμε να βρούμε εναλλακτικούς οδούς για να βγούμε από μία κρίση που δεν έχει χτυπήσει μόνο τη τσέπη μας αλλά, δυστυχώς, και τη ψυχολογία μας. Ανταλλάξτε, λοιπόν, και μην αγοράζετε!

Πληροφορίες: swishing.gr, facebook group: Swap not Shop![email protected], τηλ: 6942 444 734.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News