533
|

Σάκης Κεχαγιόγλου: Τι μου είπε η Ιωάννα στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 12:03

Σάκης Κεχαγιόγλου: Τι μου είπε η Ιωάννα στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2021, 12:03

Με το που εισήλθε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι, Εφης Κακαράντζουλα, Σάκης Κεχαγιόγλου, την πλησίασε για να της μιλήσει λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του στην Ιωάννα, ζητώντας της να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όταν και θα κληθεί να υπερασπιστεί τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.

«Εκφράζουμε την προσωπική μας συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως. Η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω στην κυρία Παλιοσπύρου τη συμπάθειά μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο» ανέφερε νωρίτερα ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Οπως επανέλαβε, η 36χρονη Εφη ομολογεί την πράξη της, αλλά ζητεί μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά, έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», εξήγησε ο κ. Κεχαγιόγλου.

«Τι μου είπε η Ιωάννα»

Εξερχόμενος των δικαστηρίων ο ποινικολόγος έκανε δηλώσεις στον Τύπο και μίλησε για τον διάλογο που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής υπόθεσης, για να της εκφράσω τη συμπάθεια και συμπαράστασή μου σε σχέση με την τραγική περιπέτεια την οποία περνά και θα συνεχίσει να περνά για αρκετά χρόνια ακόμη.

»Η συμπάθεια όμως αυτή στο θύμα δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων», θέλησε να διευκρινίσει ο κ. Κεχαγιόγλου.

Η υπόθεση, συνέχισε, είναι ομολογημένη ως προς τα πραγματικά περιστατικά: ότι δέχεται η εντολέας μου πως είναι η δράστιδα, η διαφωνία έγκειται ως προς τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης της.

Ερωτηθείς πώς αντέδρασε η Ιωάννα όταν την προσέγγισε στην αίθουσα του δικαστηρίου, ο Σάκης Κεχαγιόγλου απάντησε:

«Μου είπε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτά που της είπα και ότι ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση του θέματος από τον ρόλο μου ως υπερασπιστή.

»Την άκουσα ιδιαίτερα ψύχραιμη παρά τη θέση στην οποία βρίσκεται –και εκφράζω τον θαυμασμό για την ψυχική αντοχή αυτής της κοπέλας– αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον και δεν λειτουργώ με λαϊκισμούς και σκοπιμότητες».

Στην αρχή των δηλώσεών του, ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι η εντολέας του επέλεξε να μην παρευρεθεί στην έναρξη της διαδικασίας, εκπροσωπούμενη απο τους συνηγόρους της. Στην πορεία, συμπλήρωσε παραπέμποντας και στη σχετική δήλωσή της (εδώ), η Εφη Κακαράντζουλα θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που –όπως είπε– πρέπει να δώσει για την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Υποστήριξε ωστόσο ότι η κατηγορία που της αποδίδεται σύμφωνα με το βούλευμα (απόπειρα ανθρωποκτονίας) είναι νομικά λανθασμένη και γι’ αυτό η υπεράσπιση θα ζητήσει τη μετατροπή της σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, «όπως είναι η νομολογία όλων των ελληνικών δικαστηρίων μέχρι σήμερα». «Αναμένουμε», κατέληξε, ότι «η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού θα είναι απόφαση νομιμότητας και όχι σκοπιμότητος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News