770
Το ανακαινισμένο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς) | ΟΠΑΠ Α.Ε.

Πλήρης ανακαίνιση από τον ΟΠΑΠ των δύο σχολείων σε Ραφήνα και Νέο Βουτζά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 15:37
Το ανακαινισμένο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς)
|ΟΠΑΠ Α.Ε.

Πλήρης ανακαίνιση από τον ΟΠΑΠ των δύο σχολείων σε Ραφήνα και Νέο Βουτζά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 15:37

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, δύο πλήρως ανακαινισμένες σχολικές μονάδες, οι οποίες υπέστησαν σημαντικές φθορές στις πυρκαγιές του Ιουλίου. Με πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, ειδικά συνεργεία υλοποίησαν όλες τις απαραίτητες επισκευές και βελτιωτικές εργασίες στο ΕΠΑΛ Ραφήνας και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς), ώστε τα δύο σχολεία να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον.

(από αριστερά στα δεξιά) Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος – Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος – εκτελεστικός πρόεδρος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ – αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου – τομεάρχης Υγείας Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου – δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς

Την τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ΕΠΑΛ Ραφήνας, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

(από αριστερά στα δεξιά) Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάμιαν Κόουπ, ο επικεφαλής εταιρικών και ρυθμιστικών υποθέσεων, Οδυσσέας Χριστοφόρου, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον ΟΠΑΠ για το έργο που συντελέσθηκε.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος με τον εκτελεστικό Πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ δήλωσε: «Εδώ και 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μείνουμε αδρανείς μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να στηρίξουμε τους ανθρώπους της περιοχής. Έτσι, προχωρήσαμε άμεσα στην αποκατάσταση των δύο σχολείων που υπέστησαν ζημιές. Εύχομαι τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό να ευχαριστηθούν το ανακαινισμένο σχολείο τους, που ελπίζουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και αισιοδοξίας για την ευρύτερη κοινότητα».

Ο επικεφαλής εταιρικών και ρυθμιστικών υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου με την διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς), Γεωργία Παπαγεωργίου

Παραδίδοντας το ανακαινισμένο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, ο επικεφαλής εαιρικών και ρυθμιστικών υποθέσεων του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, δήλωσε: «Μπροστά στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, ο ΟΠΑΠ πάντα δίνει το παρών και σήμερα είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να παραδώσουμε το σχολείο στα παιδιά, τους καθηγητές και τους γονείς, πλήρως ανακαινισμένο. Το έργο αυτό θα βοηθήσει τους νέους της περιοχής».

Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΑΠ στα σχολεία

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης φοιτούν συνολικά 270 μαθητές από το Νέο Βουτζά, το Μάτι, το Ζούμπερι και τη Νέα Μάκρη. Ο περιβάλλων χώρος του σχολείου (2.053 τ.μ.) υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές φθορές και στο εξωτερικό του κτιρίου.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς)

Ειδικά συνεργεία απομάκρυναν τα καμένα και επικίνδυνα υλικά, καθάρισαν τους χώρους, επισκεύασαν όλες τις φθορές και έβαψαν το εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου, ανάπλασαν τον κήπο, φύτευσαν δέντρα και καλλωπιστικά φυτά,  τοποθέτησαν νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος και ανακαίνισαν το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αγιασμός του 1ου ΕΠΑΛ (Επαγγελματικού Λυκείου) Ραφήνας

Στο ΕΠΑΛ Ραφήνας φοιτούν 560 μαθητές από 15 περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Το σχολείο (2.505 τ.μ.) υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη, τους εσωτερικούς τοίχους, την περίφραξη και τη στέγη, καθώς και σημαντικές βλάβες στις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές.

Μία από τις αίθουσες του 2ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς)

Αφού απομακρύνθηκαν όλα τα επικίνδυνα και κατεστραμμένα υλικά, ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε εκτεταμένες επισκευές και εργασίες ανάπλασης στο κτίριο, επισκευή της κεραμοσκεπής, επιδιορθώσεις σε πλακίδια, πόρτες, παράθυρα και κιγκλιδώματα, αντικατάσταση υαλοστασίων και προφίλ αλουμινίων, χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, επιδιορθώσεις στο κτίριο και στους χώρους άθλησης του σχολείου (γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ), φύτευση δέντρων και καλλωπιστικών φυτών.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων

Από την πρώτη στιγμή, ο ΟΠΑΠ βρέθηκε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστήριξε το έργο του Δήμου Μαραθώνα για τη φιλοξενία και σίτιση των πληγέντων, στην  Ε’ Κατασκήνωση του Μαραθώνα, στον Αγιο Ανδρέα. Επιπλέον, η κινητή μονάδα υγείας του Χαμόγελου του Παιδιού «Ιπποκράτης», η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», προσέφερε ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες. Επίσης, με πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ συγκεντρώθηκαν και διατέθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας σε όσους είχαν ανάγκη.