536
Ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα δώσουν το παρόν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών | CreativeProtagon

Ονόματα της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας στον… «Ομφαλό της Γης»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:40
Ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα δώσουν το παρόν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
|CreativeProtagon

Ονόματα της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας στον… «Ομφαλό της Γης»

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2019, 21:40

Σημαντικές παρουσίες και παράγοντες της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής ζωής θα συναντηθούν και φέτος στο Οικονομικό Φόρουμ που θα γίνει στους Δελφούς, τον κατά τους αρχαίους «Ομφαλό της Γης», από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Σε μία πολύ κρίσιμη διεθνή συγκυρία, μετά από δώδεκα μήνες μεγάλων ανακατατάξεων στη διεθνή σκηνή, όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα θα τεθούν στα πάνελ των Δελφών, συμπεριλαμβανομένου του «εμπορικού πολέμου» ΗΠΑ – Κίνας, των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμια οικονομίας, της πρόσφατης πτώσης των αγορών, της επιτοκιακής πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών, των εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους για να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη νέα οικονομική κρίση, των εντάσεων στη Συρία, της μεταστροφής της εξωτερικής πολιτικής που επιχειρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, των ευρωεκλογών, της ανόδου των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και πολλά άλλα.

Σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα παγκόσμια συγκυρία, η παρουσία ανθρώπων που καθορίζουν τις οικονομικές και τις πολιτικές εξελίξεις έχει ιδιαίτερη αξία.

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γερμανία, με την παραίτηση της Ανγκελα Μέρκελ από την προεδρία του κόμματός της, αλλά και των νέων δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκτά ειδικό ενδιαφέρον η παρέμβαση του πρώην αντικαγκελαρίου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σημαντικό ρόλο στο Φόρουμ των Δελφών θα έχουν και οι εξελίξεις στην Κύπρο, όχι μόνο μετά την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, την οικονομική της ανάπτυξη και τον φθηνό δανεισμό, αλλά και τον ρόλο που ετοιμάζεται να παίξει η μικρή ευρωπαϊκή χώρα στο Νότο της Ευρώπης, με τη μοναδική στρατηγική θέση και τον ορυκτό πλούτο. Τον παρόν στους Δελφούς θα δώσει ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Οι πρεσβευτές των σημαντικότερων ευρωπαϊκών χωρών θα ταξιδέψουν επίσης στους Δελφούς σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη και για τις ισορροπίες στο εσωτερικό της, καθώς από τη μία έχουμε το Παρίσι και το Βερολίνο που πιέζουν για μεγαλύτερη ενοποίηση και από την άλλη πολλές φυγόκεντρες δυνάμεις, που εκπροσωπούν τα λαϊκιστικά κόμματα τα οποία έχουν καταγράψει σημαντικές νίκες σε πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στους Δελφούς θα είναι ο Κριστόφ Σαvτεπί, πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα, ο Γενς Πλότνερ, πρεσβευτής της Γερμανίας, καθώς και η Κέιτ Σμιθ, πρεσβευτής της Βρετανίας. Η παρέμβαση της κυρίας Σμιθ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρούσα στους Δελφούς θα είναι επίσης η Κέιτ Λόγκαν, πρεσβευτής της Αυστραλίας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, στον απόηχο των σημαντικών αλλαγών που έχει κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην εξωτερική πολιτική της υπερδύναμης. Πρόσφατα, ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, εξαγγέλλοντας μάλιστα τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους, κάτι το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνες τις άλλες Δυτικές δυνάμεις, αλλά ούτε καν τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του.

Σημαντική έκταση θα δοθεί στο θέμα της Κίνας, της Ρωσίας, αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά θέματα που θα αναδείξουν ο Χρήστος Στυλιανίδης, Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής

Βοήθειας, και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης. Ενώ το παρόν στους Δελφούς θα δώσει και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πρώην Πρόεδρος του Eurogroup, καθώς και ο αντιπρόεδρος της EBRD, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, Jurgen Rigterink, σε μία στιγμή που για τη χώρα μας οι ξένες επενδύσεις είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...