695
|

Να τους δείρουμε όλους!

Avatar protagon.import 10 Ιουλίου 2011, 08:05

Να τους δείρουμε όλους!

Avatar protagon.import 10 Ιουλίου 2011, 08:05

Να τους δείρουμε όλους. Μετά από τόσα αντιμνημονιακά μηνύματα και συνθήματα, της «πλατείας» και της κοινωνίας κατ επέκταση, κατέληξα στο –πολύ λογικό τελικά, συμπέρασμα, να τους δείρουμε. Άλλωστε πλειοψηφία είναι αυτοί που φωνάζουν, μουτζώνουν και πετούν αντικείμενα.

Το ξύλο κι οι προπηλακισμοί, είναι κατά πως φαίνεται η λύσις. Τι μεσοπρόθεσμα, απεχθή χρέη, ανάπτυξη. Είναι βέβαιο πια, ότι με ξύλο και βρισιές θα ορθοποδήσουμε. Κατ αρχάς, μειώνεται το χρέος. Με κάθε σφαλιάρα σε πολιτικό, αυξάνει το ΑΕΠ, με κάθε «σκαμπίλι στα πόδια», μειώνεται το έλλειμμα. Γεγονός! Εντάξει, με τις εξυβρίσεις, απλώς καθυστερούμε τα επόμενα μέτρα, που θα πλήξουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Να τους δείρουμε όλους. Κι όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους. Όλους τους πολιτικούς. Κι αυτούς που τώρα πρωτοβγήκαν βουλευτές. Μπορεί να μην ευθύνονται για την κατάσταση που βρισκόμαστε άλλα αν είχαν βγει νωρίτερα, τα ίδια δεν θα κάναν? Κι αυτούς των κομμάτων που δεν κυβέρνησαν ποτέ, γιατί αν κυβερνούσαν δεν θα κάναν τα ίδια? Και όλους όσους βρίσκονται μες τη Βουλή, γιατί.. γιατί.. γιατί βρίσκονται μες τη Βουλή! Και καλά να πάθουν κι οι καθαρίστριες Βουλής που λοιδορήθηκαν, επειδή.. επειδή είναι καθαρίστριες της Βουλής.

Ο πατέρας μου, μου λεγε: «αν είναι να κάνεις μια δουλειά, κάν’ την καλά, αλλιώς μη την κάνεις καθόλου». Να τους δείρουμε όλους. Όλους όσους συνέβαλλαν στη χρεοκοπία της πατρίδας. Και τον αγρότη που έφαγε την επιδότηση να δείρουμε. Όλους τους αγρότες. Βέβαια, μπορεί να μην φάγανε όλοι άλλα μήπως φάγανε όλοι οι πολιτικοί? Εμείς θα τους δείρουμε όλους, ώστε να πετύχουμε σίγουρα κι όσους παρανόμησαν. Για τη δικαιοσύνη ρε γαμώτο!

Και τους υδραυλικούς να δείρουμε. Όλους τους υδραυλικούς γιατί δεν κόβουν αποδείξεις. Βέβαια μια αποδειξούλα το ίδιο είναι με μια μίζα υποβρυχίου? Αποδειξούλα αποδειξούλα, μαζευονται κι ύστερα, διακρίσεις θα κάνουμε? Κι ένας νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΝ για παράδειγμα δεν έχει την ίδια ευθύνη μ έναν υπουργό του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ αλλά όπως έχουν ευθύνη όλοι οι πολίτικοι έτσι έχουν κι όλοι οι υδραυλικοί.

Κι οι εφοριακοί? Δεν είναι άνδρο διαφθοράς οι εφορίες? Δεν έχουν λογαριασμούς μ εκατομμύρια και βίλες οι εφοριακοί? Όχι όλοι αλλά πώς να τους ξεχωρίζουμε τώρα. Να τους δείρουμε όλους. Και τους τελωνειακούς και τους μηχανικούς των πολεοδομιών και τους υπαλλήλους του Συγκοινωνιών. Με λίγα λόγια όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

Και τους γιατρούς? Δεν παίρνουν όλοι οι γιατροί φακελάκια? Κι όσοι δεν παίρναν κακώς, γιατί το ξύλο θα το φάνε. Αλήθεια, γιατί δεν προπηλακίζουμε και δε βαράμε γιατρούς ακόμα ρε παιδιά? Και τους δικηγόρους που δεν κόβουν παραστατικά κι επειδή πώς να ελέγξεις, όλους τους δικηγόρους..

Παραλίγο θα ξεχνούσα και τους αλήτες, ρουφιάνους. Να τους δείρουμε κι αυτούς, όλους. Γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι είναι αλήτες, ρουφιάνοι. Εντάξει, ο Τέλλογλου αποκάλυψε το σκάνδαλο της siemens, μετά από εξάμηνη συστηματική και μεθοδική έρευνα, μαζι με την Αριστέα Μπουγάτσου, αλλά εκείνη την ώρα του αγανακτισμένου θυμικού, γιατί να σκεφτείς? «Δημοσιογράφος» είπαν, αρα ξύλο! Ααα ναι. Κι αυτός ο Μανώλης Κυπραίος που έχασε την ακοή του κι εδάρη απ τα ΜΑΤ, μου χαλάει την απλούστευση και τη γενίκευση άλλα τι θα λέμε? «αλήτες, ρουφιάνοι, κάποιοι δημοσιογράφοι»? Άλλωστε είναι κι η διαφήμιση που ρωτάει: «γιατί κάποιοι κι όχι όλοι?»

Για να μη μακρηγορώ, νομίζω ότι για να τελειώνουμε και να καταλήξουμε σε μια απλή λύση. Να δέρνουμε.. όλοι όλους. Να βγαίνουμε απ το σπίτι μ ένα αγκωνάρι και να βαράμε όποιον βλέπουμε. Νομίζω, ότι με μια λογική αλληλουχία σκέψεων, αποδεικνύεται ξεκάθαρα, ότι κανείς δεν είναι αθώος του αίματος. Βέβαια άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο αλλά ο καιρός και η κατάσταση, ο λαός κι η επανάσταση, δεν έχουν την πολυτέλεια δημοκρατικών διαδικασιών. Οι καιροί ου μενετοί. Φυσικά μια αποπροσανατολισμένη επανάσταση, οδηγεί στο φασισμό και στον φονταμενταλισμό. Ολοι προδότες, όλοι στην κρεμάλα. Όμως είναι μια επανάσταση, που ο στόχος της, είναι απλός, εύληπτος, κατανοητός! Και ψευτοδιανούμενους να κρεμάσουμε, σαν αυτόν τον Andre Gide, που είπε ότι το χρώμα της αλήθειας είναι το γκρίζο. Να τον ξεθάψουμε και να τον κρεμάσουμε. Και δεν έχει σημασία, αν μιλάμε για δεξιό η αριστερό εξτρεμισμό. Η τρομοκρατία του Χίτλερ και τα στρατόπεδα θανάτου κοντράρονται άνετα με την τρομοκρατία του Στάλιν και τα γκούλαγκ. Κι ας λέει ο Walter Benjamin ότι «κάθε άνοδος του φασισμού δηλώνει μιάν αποτυχημένη επανάσταση». Θα τον ξεθάψουμε και θα τον κρεμάσουμε κι αυτόν!

 

*Ο Σεραφείμ Σίλας είναι ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News