375
H περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου (φωτογραφία αρχείου) | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Μηνυτήρια αναφορά από τη Δούρου για τους θανάτους από τις φονικές πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 23:38
H περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου (φωτογραφία αρχείου)
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / InTimeNews

Μηνυτήρια αναφορά από τη Δούρου για τους θανάτους από τις φονικές πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 23:38

«Να αποδοθούν ευθύνες» για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών από την φονική καταιγίδα στην περιοχή της Μάνδρας και της Ν. Περάμου, ζητά η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Οπως δήλωσε η περιφερειάρχης το βράδυ της Τετάρτης, η ίδια υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα (του Αρείου Πάγου) Ξένη Δημητρίου, «ώστε επιτέλους να συνδράμω προκειμένου αυτή τη φορά, κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν».

«Για αυτές τις ανθρώπινες ζωές που θρηνούμε και για αυτές τις περιουσίες που καταστράφηκαν, επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες», δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Αυτή την ώρα δεκάδες συμπολίτες μας θρηνούν την απώλεια ζωής των πιο κοντινών τους προσώπων. Και θρηνούν μέσα στη λάσπη. Ενα τεράστιο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, δοκιμάζει τους συμπολίτες μας, κι εμείς στην ΠΑΤΤ, πράττουμε ό,τι οφείλουμε εκ του νόμου με συναίσθηση ευθύνης. Έχουμε κλείσει τα σχολεία για να μην δοκιμαστούν ζωές μικρών παιδιών, έχουμε κηρύξει σε έκτακτη ανάγκη τους δοκιμαζόμενους δήμους ώστε να μπορέσουν να λάβουν από το αρμόδιο υπουργείο αποζημιώσεις. Έχουμε προσφύγει στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περαιτέρω συνδρομή. Και συνδράμουμε με μηχανήματα την Πυροσβεστική. Όμως την ίδια στιγμή, εκ του θεσμικού μου ρόλου, αισθάνομαι την ευθύνη να αναζητήσω τις ευθύνες και τις αιτίες που αυτές τις ώρες συμπολίτες μου θρηνούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Θα ήθελα να μην είμαι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα παθογενειών όπου τα μπαζωμένα ρέματα, τα σπίτια που έχουν παράνομα κτιστεί στις κοίτες ποταμών, με μια νομοθετική ρύθμιση, κάποια στιγμή, νομιμοποιούνται. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας κρίκος στην αλυσίδα δεκαετιών στρεβλώσεων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης που προσπερνά τη μία βιβλική καταστροφή μετά από την άλλη, χωρίς να αναζητήσει τα αίτια. Θέλω λοιπόν να συνδράμω ως επικεφαλής της ΠΑΤΤ ώστε για αυτές τις ζωές που θρηνούμε και τις περιουσίες που καταστράφηκαν να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες.

Υπέβαλα στην κυρία Δημητρίου αναφορά ώστε κι εγώ να συνδράμω ώστε αυτή τη φορά κάποιοι και κάποιες να τιμωρηθούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους δεν επιχειρούν αυτή τη στιγμή κανενός είδους τυμβωρυχία και, πρωτόγνωρο, ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν επιδοθεί στη λασπολογία και την μικροκομματική λογική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού σώματος καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς όπως τον κ. Ζαγοραίο και την κυρία Δημητρίου που έχουν επιδείξει αντανακλαστικά που έχουμε όλες και όλοι ανάγκη», δήλωσε η Ρένα Δούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...