224
|

Μετανοείτε και σκοτώστε έναν πούστη

Avatar Νίκος Κακαρίκας 21 Δεκεμβρίου 2014, 00:10

Μετανοείτε και σκοτώστε έναν πούστη

Avatar Νίκος Κακαρίκας 21 Δεκεμβρίου 2014, 00:10

«Όποια γυναίκα σκοτώσει έναν πούστη θα πάει στον Παράδεισο». Αυτό πιστεύει, αυτό νιώθει και αυτό πρεσβεύει ένας ιερομόναχος ο οποίος ζει -εδώ και 55 χρόνια- στο Άγιο Όρος.

Δείτε το video και θα καταλάβατε. Η επίμαχη ατάκα είναι στο 02:18.

Φυσικά και ένας ιερομόναχος δεν εκπροσωπεί ολόκληρη την κοινότητα του Αγίου Όρους. Δεν είναι όμως ο πρώτος που τα λέει, ούτε και ο μόνος.

Αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι από πού μπορεί να πηγάζει τόσο μίσος. Ιδιαίτερα όταν ο ίδιος, στην αρχή, μας συμβουλεύει να προχωρήσουμε εν ειρήνη στον δρόμο του Χριστού. Δεν έχω διαβάσει τα Ευαγγέλια αλλά πουθενά νομίζω δεν αναφέρει πως όποια γυναίκα σκοτώσει έναν «πούστη» θα πάει στον Παράδεισο.

Προσπερνώ την κομματική προτίμηση στη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι ο πρώτος ρασοφόρος που το δηλώνει ξεκάθαρα. Προσπερνώ επίσης το τόσο συνηθισμένο μίσος προς τους Εβραίους, οι οποίοι είχαν πατέρα τον Διάβολο, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε για πατέρα τον ορθόδοξο Θεό. Δεν μπορώ να προσπεράσω εύκολα όμως πως η ρητορική του δεν έχει καμία διαφορά από τους θρησκόληπτους, σχιζοφρενείς, αποκεφαλιστές, τζιχαντιστές ισλαμιστές. Οι οποίοι στα προπαγανδιστικά τους video υποστηρίζουν πως όσοι δεν είναι στον αληθινό δρόμο του φιλεύσπλαχνου Αλλάχ, οι ομοφυλόφιλοι επίσης, θα πρέπει να μετανοήσουν. Κι αν δεν μετανοήσουν, αυτοί οι φωτισμένοι κληρικοί, μας συμβουλεύουν να τους σκοτώσουμε. Για να πάμε, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, στον Παράδεισο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News