415
Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά έφτασαν στην θάλασσα | IntimeNews

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2021, 15:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/07/2021 18:39
Οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά έφτασαν στην θάλασσα
|IntimeNews

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2021, 15:25
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/07/2021 18:39

Στις φλόγες παραδόθηκαν κατοικίες στη Ζήρια Αχαΐας το απόγευμα του Σαββάτου την ώρα που οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας έλαβε γρήγορα διαστάσεις και οι Αρχές έδωσαν αρχικά εντολή εκκένωσης για τέσσερα χωριά: το Λαμπίρι, τις Καμάρες, τη Ζήρια και την Άνω Ζήρια.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν από την παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιούσε συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Η φωτιά λόγω των θυελλωδών ανέμων, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο μέτωπο. Στην περιοχή, το μεσημέρι του Σαββάτου έπνεαν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, κατευθύνοντας τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τον Λόγγο αλλά και για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικος Χαρδαλιάς.

Επίσης έκλεισαν η Παλιά αλλά και η νέα Εθνική οδός στο ύψος του Δρεπάνου. Για τα οχήματα που κινούνται σε αυτές, γινόταν εκτροπή σε παρακαμπτήριους δρόμους.

Σκάφη του Λιμενικού μετέφεραν με ασφάλεια πολίτες από την παραλιακή περιοχή του Λόγγου

Έπειτα από επιχείρηση του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια περίπου 15 άτομα από την παραλιακή περιοχή Μπούκα των Καμαρών, στο λιμάνι του Αιγίου.

Οι 15 πολίτες μεταφέρθηκαν με δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ενώ περίπου 20 ένοικοι ξενοδοχείου στο Λόγγο πρόκειται να μεταφερθούν και αυτοί με σκάφη του Λιμενικού σε ασφαλή περιοχή.

Σε επιφυλακή τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα Νοσοκομεία Αιγίου και Πανεπιστημιακό Ρίου, καθώς και το ΕΚΑΒ, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθώς μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται και στην παραλία Λαμπίρι, για να συνδράμει εάν χρειαστεί, καθώς εκεί βρίσκονται πλωτά του Λιμενικού Σώματος για απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης.

Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ στην Αιγιάλεια για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...