351
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην αίθουσα του Δικαστηρίου -στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού- την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2005 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων για την άδεια Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 22:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2017, 09:55
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην αίθουσα του Δικαστηρίου -στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού- την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2005
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων για την άδεια Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 22:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/11/2017, 09:55

Εντεκα φορές ισόβια. Εκτελέσεις. Δολοφονίες αθώων ανθρώπων. Χωρίς καμία μετάνοια, χωρίς καμία συγγνώμη. Και όμως θα βγει έξω. Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, ζήτησε και έλαβε άδεια για να βγει από τον Κορυδαλλό για 48 ώρες, αυτό αναμένεται να συμβεί το πρωί της Πέμπτης.

Ο Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της «17Ν».

Στις φυλακές βρίσκεται από το 2002, τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό. Και αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ιδίως από την οικογένεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που είχε χάσει μέλος της -τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη- από το περίστροφο της 17Ν.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Οχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

«Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;» διερωτάται η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα  Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση για την άδεια αυτή ενώ δηλώνει άναυδη.

«Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα.

»Eχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter.

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;», διερωτάται.

«Ενας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το πρωί της Πέμπτης θέση στο θέμα πήρε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, λέγοντας πως είναι «άλλο τα δικαιώματα των φυλακισμένων που πρέπει όλοι να υπερασπιζόμαστε, άλλο οι άδειες σε καταδικασμένους για τρομοκρατία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...